Seminte de pin: proprietati minunate si sugestii de consum

5
(1)

seminte de pin proprietati

Ai incercat vreodata seminte de pin? Proprietati importante pentru sanatate!

Adauga un strop de aroma fina si in acelasi timp puternica oricarei salate proaspete si chiar prajiturilor de casa si sunt foarte sanatoase. Vorbesc, desigur, despre micutele seminte de pin ale caror proprietati valoroase pentru sanatate reprezinta un motiv in plus pentru a le include, din cand in cand, in dieta noastra. Sa le cunoastem impreuna!

Seminte de pin: proprietati esentiale pentru energie si vitalitate

Seminte de pin prezinta proprietati importante impotriva bolilor cardiovasculare; mai precis,  acestea au un continut mare de grasimi mononesaturate si polinesaturate (acid linoleic), dar si de magneziu (aproximativ 30g de seminte de in contin 71mg de magneziu), contribuind astfel la reglarea tensiunii arteriale si la diminuarea nivelului colesterolului.

De asemenea, semintele de pin contin cantitati importante de vitamina E, vitamina K, cupru, potasiu si fier, toate importante pentru buna functionare a sistemului cardiovascular.

Un alt aspect important este efectul consumului semintelor de pin asupra vederii: semintele de pin contin o cantitate mare de vitamina A, dar si de luteina, antioxidant esential pentru prevenirea degenerescentei maculare sau a cataractei.

Continutul semnificativ de magneziu din semintele de pin le fac ideale pentru inlaturarea oboselii si a stresului, dar si pentru prevenirea crampelor musculare; de asemenea, semintele de pin sunt si o sursa sanatoasa de fibre, dar mai ales de proteine, 100g de seminte de pin continand chiar si 30g proteine, in functie de soi.

Atentie, totusi: si continutul caloric este unul mare – aproximativ 190 calorii in 30g seminte de pin – , deci sa nu exageram!

Seminte de pin – cum le pastram si cum le consumam

seminte de pin proprietati
Semintele de pin nu rezista foarte mult pe raftul din bucatarie, iar daca nu le consumi rapid, in scurt timp vor rancezi. De aceea, daca sunt decorticate, pastreaza-le la frigider, iar daca sunt inca in coaja, tine-le departe de lumina, de umiditate si de temperaturi ridicate. Se pot consuma si crude, insa indicat este sa le prajesti putin inainte de a le adauga in diverse feluri de mancare.

Semintele de pin merg de minune in salate de tot felul (in special cu spanac si zeama de lamaie, combinatie despre care am scris aici), pe pizza, cu paste si parmezan, cu ciuperci, dar si in multe prajituri sau fursecuri facute in casa.

Pofta buna! 😀

Cât de util a fost acestă articol?

Fă clic pe o stea pentru a evalua!

Evaluare medie 5 / 5. Număr de voturi: 1

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.