Ce poate fi mai frustrant decât să-ți vezi frumoasa oja decojindu-se la doar câteva ore după aplicare? Lacul semipermanent este solutia: ofera o manichiura colorata si stralucitoare timp de 2 saptamani. Dar înainte de a începe, este mai bine să cunoști aceste 4 lucruri utile.
Sumar articol:
Ce este lacul semipermanent?
Lacul semipermanent nu are cu adevărat textura unui lac, ci mai degrabă cea a unui gel acrilic pigmentat. Interesul său, așa cum sugerează și numele, este că rămâne pe loc mult mai mult decât un lac clasic, fără probleme.
Cu o ojă semipermanentă, ește garantat că vei avea unghii fără așchii timp de aproximativ două săptămâni. Nu mai este nevoie să fii prea atent să-ți cauți cheile în geantă, să speli vasele sau să faci bricolaj: lacul semipermanent este rezistent la toate șocuri. Unghiile tale sunt colorate, strălucitoare, fără probleme, durabile.
Cum se aplică lacul semipermanent?
Aplicarea lacului semipermanent se poate face fie acasa, fie intr-un centru de manichiura. Primul pas este sa faci o manichiura pentru a te asigura ca ai unghii bine definite, netede, fara cuticule. Odată ce unghiile sunt gata, vor primi 4 straturi de lac. Primul strat este o bază pentru a proteja unghiile și face lacul să reziste mult timp.
Următoarele două straturi sunt cele ale lacului semipermanent în sine. În cele din urmă, al patrulea strat este ceea ce se numește top coat, adică stratul care protejează lacul și previne descuamarea prea rapidă a acestuia. Între fiecare aplicare în strat, unghiile sunt poziționate sub o lampă UV sau LED pentru a le usca timp de 30 de secunde.
De îndată ce ultimul strat este uscat, lacul este funcțional și nu se va deteriora timp de câteva zile. Acum există truse pentru a-ți face singur manichiura semipermanentă acasă.
Lacurile semipermanente: cum se îndepărtează?
Pentru a elimina oja semipermanenta, nu este la fel de simplu ca o oja clasica. La centrul de manichiura, cosmeticiana va proteja mai intai pielea din jurul unghiilor prin aplicarea unui ulei.
Ea va lustrui apoi suprafața unghiilor cu ajutorul unui bit freza din titan, T36 și apoi le va înveli pe fiecare cu bumbac înmuiat în acetonă și folie de aluminiu. Trebuie să aștepti aproximativ un sfert de oră pentru ca lacul semipermanent să se desprindă fără forțare.
Lac de lunga durata: frecventa de utilizare
Lacul semipermanent este subiectul multor dezbateri printre dependenții de frumusețe. Unii utilizatori aprobă eficacitatea sa și plăcerea de a avea unghii frumoase colorate timp de câteva zile, dar indică faptul că unghiile ies deteriorate și slăbite.
Într-adevăr, nu este recomandat să abuzezi de lacul semipermanen , altfel unghiile nu mai văd lumina soarelui și se sufocă sub straturile de lac. Se pot îngălbeni, se despica sau devin moi.
Dar pentru a evita acest lucru, este suficient să exersezi lacul semipermanent într-un mod rezonabil: este bine sa lasi unghiile naturale cateva zile, sau chiar cateva saptamani, inainte de a reproduce o sedinta de aplicare semipermanenta a lacului. Astfel, unghiile au timp să se întărească și să respire.