Proteinele ar trebui sa faca parte din orice dieta obisnuita. Ele ajuta organismul uman sa functioneze corect, sustin pierderea in greutate, mentinand pentru mai mult timp senzatia de satietate si stimuland metabolismul.
Proteinele sustin, de asemenea, sanatatea sistemului imunitar. Ele sunt elementul de baza al organismului uman, deoarece contribuie la cresterea si intretinerea tesuturilor. Marele avantaj al alimentelor pe baza de animale este acela ca sunt bogate in proteine.
In plus, conform studiilor, majoritatea vegetarienilor sufera de deficit de proteine. Dar exista surse de proteine si pentru vegetarieni!
Pentru o stare mai buna de sanatate si pentru o slabire mai eficienta, iata cinci sfaturi care ii pot ajuta pe vegetarieni sa isi asigure un aport optim de proteine.
Sumar articol:
1. Consuma zilnic leguminoase
Alimentele leguminoase sunt una dintre cele mai bune surse de proteine pentru vegetarieni. Poti pregati preparate din leguminoase, intr-o varietate foarte mare, atat la pranz cat si la cina. Cand vine vorba de eliminarea kilogramelor in plus, se recomanda intotdeauna sa adaugi leguminoase in dieta ta. Acestea te vor mentine plin mai mult timp si vor adauga o varietate de substante nutritive in dieta.
2. Adauga proteine in salate
Daca salata ta este plina doar cu legume, da-i un alt aer! Adauga surse de proteine in salata, optand pentru paneer sau tofu. De asemenea, poti adauga muguri sau sa faci pur si simplu o salata de naut. Presara nuci si migdale, seminte de dovleac sau seminte de in peste salata, pentru un aport proteic adecvat.
3. Alege gustari bogate in proteine
Exista foarte multe optiuni nesanatoase cand vine vorba de gustari, iar din pacate multe persoane aleg aceste optiuni. Pentru gustari sanatoase, poti alege gustari produse bogate in proteine. Iti poti prepara in casa batoane proteice sau poti consuma pur si simplu o mana de nuci si seminte. De asemenea, poti consuma iaurt sau branza vegetala ca gustare.
4. Adauga seminte in dieta
Semintele sunt pline de nutrienti esentiali. Multe dintre ele sunt, de asemenea, o sursa buna de proteine. Printre semintele care contin o cantitate optima de proteine se numara si semintele de chia, semintele de dovleac, semintele de in, semintele de canepa si semintele de floarea soarelui.
5. Alege un mic dejun bogat in proteine
Micul dejun este considerat una dintre mesele importante ale zilei. Consuma un mic dejun bogat in proteine, care iti va mentine pentru mai mult timp senzatia de satietate. Poti incerca la micul dejun untul de arahide, cerealele proteice sau iaurtul din plante, acestea fiind doar cateva optiuni de mic dejun vegan bogat in proteine.