Introducerea unor noi obiceiuri alimentare sanatoase in rutina zilnica poate avea un impact semnificativ asupra starii tale de sanatate si asupra nivelului de energie. Specialistii spun ca perioada minima pentru ca un obicei sa devina parte din rutina zilnica si sa devina automatizat este intre 60-70 zile. Asadar, daca decizi sa implementezi vreun obicei alimentar nou, este foarte important sa il practici pentru un minim de 2 luni, pentru a te asigura ca informatia s-a sedimentat in subconstient si astfel, vei incepe sa il practici de la sine.
În acest articol, vom discuta despre cinci obiceiuri alimentare pe care cu totii ar trebui sa le urmam, pentru a vedea imbunatatiri in ceea ce priveste sanatatea noastra generala.
Iata ce obiceiuri alimentare sa implementezi in rutina ta zilnica
Consuma mai multe legume și fructe
Legumele si fructele sunt alimente bogate in nutrienti si antioxidanti esentiali pentru o sanatate optima. In plus, acestea sunt alimente cu un continut scazut de calorii, ceea ce le face ideale pentru a-ti mentine o greutate potrivita. Incearca sa consumi cel putin cinci portii de legume si fructe pe zi si incearca sa le variezi pe cat posibil, alegand culori si texturi diferite, pentru a te asigura că obtii cat mai multi nutrienti. Daca simti ca nu poti manca fructe propriu-zise, poti apela la un storcator de fructe, pentru a le transforma in suc sau smoothie si a te bucura cat mai usor de beneficiile acestora. Pe Altex.ro gasesti o varietate de modele de astfel de aparate, la preturi avantajoase.
Consuma mai multe alimente bogate în proteine
Proteinele sunt importante pentru formarea si mentinerea masei musculare, dar si pentru sustinerea sanatatii generale a corpului. Incearca sa incluzi in dieta ta alimente bogate in proteine, cum ar fi carnea slaba, pestele, nucile, semintele, ouale si leguminoasele. In general, este recomandat sa consumi cel puțin 1,2 grame de proteine per kilogram de greutate corporala pe zi.
Consuma mai multe alimente integrale
Alimentele integrale, cum ar fi cerealele integrale, orezul brun, painea integrala si pastele integrale sunt bogate in fibre, vitamine si minerale. Acestea sunt, de asemenea, o sursa excelenta de carbohidrati complecsi, care furnizeaza energie pe tot parcursul zilei si ajuta la mentinerea unui nivel constant de zaharuri din sange. Incearca sa inlocuiesti alimentele procesate si bogate in zahar cu alimente integrale si vei observa o imbunatatire semnificativa a starii de sănătate, dar si a nivelului de energie.
Bea mai multă apa
Hidratarea este cel mai important pas pentru mentinerea unei stari de sanatate bune. Incearca sa bei cel putin opt pahare de apa pe zi si evita bauturile cu continut ridicat de zahar sau cafeina, care pot duce la deshidratare. Dacă te simti obosit sau lipsit de energie, poate fi necesar sa bei mai multa apa pentru a-ti mentine nivelul de hidratare.
Redu consumul de alimente procesate și fast-food
Alimentele procesate si fast-food-ul sunt adesea bogate in calorii, zahar, sare si grăsimi nesanatoase, ceea ce le face o alegere foarte neinspirata pe termen lung. Stim deja cu totii cat de nocive sunt, si cu toate astea, continuam sa le consumam. Incearca sa iti gatesti mesele acasa, din retete simple si rapide, cu ingrediente proaspete, pentru a evita cat mai mult tentatia sau nevoia de a comanda fast-food.
Acestea fiind spuse, speram ca informatiile prezentare de noi te vor inspira sa faci mici schimbari in stilul tau alimentar, pentru a avea parte de beneficiile pe termen lung asupra sanatatii.
Sursa foto: Pexels.com