După o zi lungă și grea, ce îți poți dori mai tare decât să te relaxezi și să scapi de tot stresul acumulat de-a lungul timpului. Una dintre soluțiile îndrăgite de mulți, care își câștigă zilnic din ce în ce mai mulți adepți este hidromasajul.
Apa are foarte multe efecte benefice asupra organismului și nu doar atunci când este ingerată. Hidroterapia este o practică foarte veche care a dat roade încă din timpurile civilizațiilor antice.
Astfel încât dacă ești posesor de piscină, jacuzzi sau măcar o cadă de baie cu hidromasaj, atunci știi cât ești de privilegiat că te poți bucura de o metodă de relaxare care vine la pachet cu multe beneficii.
Dacă însă nu ai nicio oază de relaxare, alege să îți construiești cu Piscine Premium un bazin care să îți satisfacă toate nevoile: relaxare, distracție, terapie, sănătate, pe scurt, un stil de viață armonios.
În continuare îți propun să descoperim împreună beneficiile terapiei cu apă și ale hidromasajului. Ține cont că acestea variază de la persoană la persoană, depinzând mult de starea generală de sănătate și de modul în care utilizăm aceste terapii.
Sumar articol:
1.Ameliorarea stresului
Unul dintre cele mai evidente beneficii ale apei și implicit ale unei căzi cu hidromasaj este potențialul de a ajuta la ameliorarea tensiunii acumulate pe timpul zilei. Efectul calmant al apei calde și acțiunea de masaj pot ajuta la ameliorarea stresului fizic, emoțional și mental.
În funcție de preferințe, poți aduce un plus de relaxare utilizând aromaterapie sau ascultând piese liniștitoare.
2.Relaxarea musculară
Apa fierbinte și acțiunea de masaj a jeturilor pot fi o modalitate eficientă să îți relaxezi și calmezi mușchii încordați și tensionați. Acest lucru poate ajuta la ameliorarea durerilor.
3.Somn îmbunătățit
Potrivit cercetărilor, relaxarea simplă obținută după o sesiune de hidromasaj poate fi suficientă pentru a te ajuta să ai parte de un somn mai liniștit.
Un studiu mai vechi a evaluat încălzirea pasivă a corpului ca tratament pentru insomnie la adulții mai în vârstă. Studiul a fost mic și subiectiv, dar a constatat că băile fierbinți au promovat un somn semnificativ mai profund și mai odihnitor. Rău nu îți poate face, deci de ce să nu încerci?
4.Ameliorarea durerii
O baie într-un jacuzzi poate ameliora unele tipuri de durere, relaxând mușchii tensionați, articulațiile și tendoanele.
Dacă ai artrită, acțiunea apei fierbinți combinată cu masajul pot ajuta la calmarea rigidității și inflamației care cauzează durere.
Apa îți susține corpul și îndepărtează greutatea de pe articulații, ceea ce ajută la îmbunătățirea flexibilității și a mobilității.
5.Promovează sănătatea inimii
Relaxarea într-o cadă cu hidromasaj îți poate crește ritmul cardiac și poate scădea tensiunea arterială.
Potrivit unui studiu din 2016, imersiunea în apă caldă poate avea efecte „robuste” asupra funcției vasculare și a tensiunii arteriale. Autorii studiului au sugerat că terapia pasivă cu căldură poate ajuta la reducerea riscului cardiovascular și a mortalității, în special în rândul celor cu capacitate limitată de a face mișcare.
Cercetările anterioare au constatat că o sesiune de hidromasaj timp de 10 minute poate reduce tensiunea arterială și este o metodă sigură pentru majoritatea persoanelor cu tensiune arterială crescută.
6.Arderea caloriilor
Într-un mic studiu din 2016, participanții au stat intr-o cadă cu apă fierbinte timp de o oră și au ars aproximativ același număr de calorii ca și când ar fi făcut o plimbare de 30 de minute. Asta nu înseamnă că ar trebui să înlocuim sportul cu „statul în apă”, dar ar putea accelera metabolismul, în special pentru cei cărora le este greu să facă mișcare.
Concluzionând
Apa este miracolul vieții, astfel încât, fie că alegem să o bem sau să ne îmbăiem în ea, beneficiile pe care ni le oferă sunt nelimitate.