Vinul face parte din viața noastră de secole, iar în Evul Mediu călugării erau de părere că băutul moderat de vin crește speranța de viață și servește drept remediu pentru diferite boli. Beneficiile pentru sănătate ale consumului de vin sunt cunoscute dintotdeauna, iar multe dintre acestea sunt dovedite științific. Iată ce trebuie să știi:
Menține mintea ageră
Studiile arată că resveratrolul prezent în vinul roșu inhibă proteina beta-amiloidă care se dezvoltă în creierul celor care suferă de boala Alzheimer și împiedică deteriorarea neuronilor. De asemenea, sunt studii prin care cercetătorii au descoperit un risc crescut de demență în cazul persoanelor care s-au abținut de la consumul de vin.
Bogat în antioxidanți pentru o piele mai bună
Vinul roșu este bogat în antioxidanți puternici numiți polifenoli, care ajută la protejarea vaselor de sânge, dar și la prevenirea îmbătrânirii pielii. Împreună cu flavonoidele care se găsesc în vin, acestea luptă împotriva îmbătrânirii prin refacerea colagenului și a fibrelor elastice, făcând ca pielea să arate mai tânără și mai suplă.
Bun pentru inimă
Consumul moderat de vin poate preveni coagularea sângelui, ceea ce se datorează tot resveratrolului care ajută, în același timp, și la creșterea nivelului colesterolului bun și la reducerea nivelului inflamațiilor din corp.
Reglează zahărul din sânge
Alte studii stabilesc că alcoolul din vinul roșu poate ajuta la prevenirea diabetului. Pe lângă controlul nivelului de colesterol și al tensiunii arteriale, resveratrolul reduce și nivelul de zahăr din sânge la persoanele diabetice.
Reducerea riscului de cancer
Consumul moderat de vin roșu previne cancerul, în special cel de colon, de prostată și de sân. Antioxidanții prezenți în vin luptă împotriva radicalilor liberi care permit celulelor canceroase să se dezvolte, împiedică tumorile să crească și inhibă creșterea celor existente. Resveratrolul protejează, de asemenea, împotriva substanțelor cancerigene și previne mutația celulelor canceroase, care devin mai rezistente la chimioterapie.
Te ajută să ai grijă de siluetă
Trebuie să știi că un compus chimic derivat din resveratrol îți poate gestiona greutatea și reduce celulele grase pentru că blochează procesele celulare care permit celulelor adipoase să se dezvolte. Așadar, îți va fi mai ușor să ai grijă de silueta ta dacă consumi ocazional un pahar de vin roșu.
Îmbunătățirea stării de spirit
Diferite studii arată o legătură între consumul moderat de vin și alcool cu o stare de spirit mai bună. Cei care consumă ocazional vin sunt de părere că se simt mai calmi și mai relaxați, motiv pentru care nu doar ca poți ține la distanță pericole legate de sănătate, însă poți elimina și stresul din viața ta.
Încetinește îmbătrânirea
Întotdeauna există acea afirmație că ceva legat de consumul de vin roșu ar putea crește durata de viață și încetini îmbătrânirea. Astfel, consumul moderat reduce riscurile privind anumite boli cronice, ceea ce ne-ar putea ajuta să trăim mai mult.
Asocierea unui pahar de vin roșu cu o masă sănătoasă întărește, de asemenea, efectele pozitive ale resveratrolului asupra organismului. O dietă echilibrată include mese pline de nutrienți, bogate în vitamine, minerale și fibre alimentare, care, întâmplător, sunt principalele componente ale unei diete mediteraneene. Și, deloc surprinzător, consumul de vin se află în centrul acestei diete, care nu se rezumă doar la legume și ulei de măsline.
Importanța consumului moderat
Trebuie avut în vedere faptul că toate aceste beneficii se pot transforma în pericole dacă vinul se consumă în cantități mai mari. Pentru bărbați limita recomandată este de 1-2 pahare pe zi, iar pentru femei de un singur pahar pe zi. Și calitatea vinului are o importanță semnificativă, motiv pentru care merită să le descoperi pe cele de la Crama Budureasca https://budureasca.ro/vin-rosu/ pentru că au toate șansele să te cucerească.