Ceaiul de anason este aromat. Nu vei avea nici o problema sa il consumi tot timpul anului, fara a urmari neaparat sa beneficiezi de proprietatile lui vindecatoare. Iti recomand sa faci asta cel putin odata pe saptamana.
Nu ar trebui sa ignori faptul ca te poate ajuta sa scapi de anumite afectiuni. Pe lista acestora afectiuni care se pot tratata sau ameliora cu ajutorul ceaiului de anason se numara:
- inflamatiile
- balonarile
- toxinfectiile alimentare
- tusea convulsiva
- astmul bronsic
Ceaiul de anason are efect calmant. Acest lucru te ajuta sa scapi de anumite inflamatii care nu iti dau tocmai o stare de bine. De asemenea, contine o serie de substante care contribuie eficient la fluidizarea secretiilor ce pun presiune pe arborele bronsic. In felul acesta te ajuta sa respiri mai usor. In cazul in care ai astm bronsic, simptomele lui pot fi diminuate. Crizele de astm vor fi mai rare sau chiar stopate in fazele incipiente afectiunii.
Ceaiul de anason te poate scapa si de tusea convulsiva. In cazul de fata e posibil sa te ajute mai mult inhalarea aburilor ceaiului. Iti recomand sa profiti in intregime de ceaiul de anason din momentul in care il prepari. Inhaleaza aburii pana cand ceaiul se raceste, apoi poti sa il bei.
Ceaiul de anason este insa mult mai consumat pentru problemele de digestie, deoarece amelioreaza toxiinfectiile alimentare si balonarile. De asemenea, stimuleaza pofta de mancare. Consumarea ceaiului de anason are ca efect reglarea secretiile gastrice, biliare si intestinale care iti ajuta astfel digestia. Atunci cand nu ai posibilitatea sa iti faci ceai, poti mesteca pur si simplu semintele de anason.
In cazul unei toxiinfectii mai grave iti recomand sa combini anasonul cu cateva frunze de cimbru sau cimbrisor si sa iti faci un ceai placut la gust. Daca dupa cateva cani de ceai de anason nu scapi de toxinfectia alimentara, iti recomand sa mergi la doctor. Consumul exagerat de ceai de anason iti poate provoca anumite neplaceri cum ar fi greata, ameteala sau chiar voma.
Candidoza este o alta problema de care poti scapa cu ajutorul ceaiului de anason.
Daca alegi sa iti faci periodic acest ceai, ai grija cum depozitezi anasonul pentru a nu iti face mai mult rau decat bine. Nu trebuie sa stea in conditii de umiditate si nu trebuie sa fie mai vechi de trei ani pentru ca altfel ceaiul poate deveni toxic. Mai multe informatii utile despre acest ceai, dar si despre alte remedii naturiste, gasesti pe site-ul biod.ro.