Ai simțit vreodată acea bucurie care te face să îți dorești să oprești timpul în loc? Acel moment în care totul este perfect și ai vrea să îngheți minutele aici și acum. Nu poți să apeși butonul de stop al timpului, dar poți să bei o ceașcă de ceai. Fiecare moment în care savurezi o cană de ceai pune viața pe modul lent și putem să apreciem mai mult ceea ce ne înconjoară.
Rândurile care urmează sunt o invitație la a pune totul pe pauză și a fi recunoscători pentru tot ceea ce avem! Spre deosebire de strămoșii noștri care parcurgeau sute de kilometri pentru a găsi plantele potrivite unui ceai perfect, acum avem sute de sortimente de ceai la doar un click distanță într-un magazin de ceaiuri. Majoritatea oamenilor asociază ceaiul cu plantele sau cu momentele de boală în care o cană de ceai cald face bine.
Știai că există ceaiuri care pot fi consumate drept desert?
Te-ai gândit vreodată că ceaiul verde nu este amar atunci când folosești o apă la temperatură corectă?
Rândurile care urmează îți vor răspunde chiar și la întrebările pe care nu credeai că le ai. Ceaiul poate fi noua băutură preferată atâta timp cât știi cum să o bei și să o prepari!
Prepararea ceaiului este o artă care presupune răbdare și atenție întocmai ca și savurarea sa! Se spune chiar că întreaga preparare a ceaiului este un exercițiu de simplitate.
Temperatura apei influențează gustul
Probabil nu te-ai gândit vreodată că temperatura apei poate influența gustului ceaiului. Ei bine, ceaiul verde sau pe bază de plante are nevoie de o temperatură mai redusă, conform cu indicațiile ambalajului. În acest mod, ceaiul își atinge potențialul de gust prin aroma subtilă. Pe de altă parte, ceaiul negru are nevoie de o temperatură ridicată pentru a oferi o savoare cu accente dulci. Astfel, instrucțiunile și temperaturile de preparare recomandate, chiar trebuie respectate pentru a te bucura de un ceai delicios.
Timpul de infuzie, secretul aromei
În acest caz, ceaiul verde sau alb are nevoie de un timp redus de infuzare, fiind creat prin note aromatice delicate. Probabil de-a lungul timpului ai catalogat ceaiul verde drept ”amar”. Astfel, respectarea timpului de infuzare îți va oferi o aromă de neuitat. Ceaiul negru are nevoie de mai mult timp pentru a-și dezvălui adevăratele arome. Descoperă aici mai multe arome și sortimente de ceai.
Recipientul amprentează gustul ceaiului
Probabil nu ți-ai imaginat vreodată ce importanță are vasul în care prepari ceaiul asupra acestuia. Materialul recipientului în care se face ceaiul este extrem de important. Astfel, ceainicul de porțelan este ideal pentru un ceai verde, deoarece eliberează mai repede căldura, în timp ce un ceainic din fontă este perfect pentru un ceai negru.
Ceai frunze în loc de pliculețe
Săculeții de ceai un o invenție grozavă, însă atunci când ești acasă și dispui de mai mult timp poți încerca să folosești ceaiul adevărat, creat prin amestec de frunze și vei simți diferența. Explorează ceaiurile Laboratorul Naturii si vei descoperi noi gusturi testând ceaiuri organice și naturale sub formă de frunze.
Adevăratul farmec al ceaiului este ritualul! Din momentul preparării până în clipa în care savurezi ceaiul, totul este magie.
Prepararea ceaiului este o formă de meditație și recunoștiință. În acest mod te armonizezi cu Natura și descoperi mii de arome și note aromatice prin varietatea de sortimente de ceai.
Dacă vrei să oprești clipa, te invităm pe Laboratorul Naturii – laboratorulnaturii.ro, universul ceaiului, unde poți să descoperi adevărata plăcere de a savura această băutură minunată. Avem o mulțime de mixuri de ceai, pline de savoare, naturale și fără arome artificiale. Mai mult decât atât, corpul tău va fi răsfățat prin antioxidanții proveniți din plantele care compul fiecare ceai.
Sursa foto: https://unsplash.com/