Cum se planteaza ardeiul bulgaresc?

0
(0)

Cum se planteaza ardeiul bulgaresc?Cultivarea ardeiului bulgarescesc este un proces complex si dificil, care este justificat de o recolta abundenta mult asteptata. Ardeiul bulgaresc este rezultatul selectiei de incrucisare. Cultura patriei este America de Sud.

De acolo a fost adus pe continentele invecinate, unde erau deja afisate soiuri adaptate la climatul local. Cumpara cel mai bun soi de ardei bulgaresc.

Descriere

Speciile de ardei sunt multe si apreciate ca si condimente, ca legume si chiar ca planta decorativa. Datorita gustului excelent si a aromei placute, ardeiul dulce bulgaresc este utilizat pe scara larga in gatit. Valoarea principala este continutul de pulpa fetala a acidului ascorbic, care este chiar mai mult decat la lamai si coacaze negre.

Vitamina C imbunatateste imunitatea, intareste vasele, lupta cu excesul de colesterol, conducand sangele in ordine. Ardeiul contine carbohidrati, proteine, grasimi, exista vitamine care regleaza metabolismul si participa la diferite procese chimice in organism. Mancand o cantitate medie, puteti satisface nevoia zilnica a organismului de vitamina C.

Astfel, ardeiul bulgaresc este una din legumele care fac parte din categoria alimentelor importante.

Ingrijirea rasadurilor de ardei bulgarescesti

Semintele produsului cad in sezonul cald, iar ingrijirea ulterioara va necesita mult timp si efort. Nu puteti controla complet conditiile de temperatura din sera sau in camp deschis. ardeiul reactioneaza la cele mai mici scaderi de temperatura, in special in timpul germinarii semintelor.

Semintele sunt semanate in prealabil inainte de semintele de ardei bulgarescesc de la rasaduri in crestere. Februarie este un moment bun pentru a semana seminte de ardei bulgarescesti. Planta apartine celor care iubesc caldura, asa ca plantarea se face in sera, pentru a transporta planta deja cultivata pe teren deschis.

Dupa procesare si dezinfectarea semintelor, recipientele sunt selectate si pregatite. In acest vas, semanati semintele si acoperiti-le cu un strat subtire de pamant. Primul pas in cultivarea si ingrijirea ardeiului bulgarescesc este sa semanati seminte pentru rasaduri. In acest stadiu, este important sa faceti totul bine, astfel incat planta sa devina puternica si rezistenta.

Asteptati primii lastari ai semintelor, dupa aparitia mugurilor – indepartati pelicula. Controlati udarea rasadului, astfel incat solul sa nu se usuce, dar sa nu fie prea umed. Udarea este buna cu moderare.

Umidificarea solului se face cu apa calduta care a fost decantata in prealabil. Primul lastar este taiat, evitandu-se incrucisarea radacinilor. Cresterea plantelor dureaza patru luni, iar cresterea rasadurilor are loc in doua moduri:

  • in pamant;
  • in sera.

Pentru a creste rasaduri intr-un fel sau altul, trebuie sa tineti cont de caracteristicile ambelor, deci este necesar sa le luati in considerare in detaliu.

Semanati in pamant

Daca ati cultivat vinete, veti gasi multe asemanari cu plantarea si ingrijirea ardeiului bulgaresc. Inainte de a planta seminte in sol, trebuie sa pregatiti solul pentru plantare. Solul este fertilizat si batatorit. In functie de structura solului pe terenul vostru exista diferite moduri de a face cultivarea acestuia.

Solul trebuie sa fie fertil, slab si sa pastreze umezeala. In caz contrar, veti petrece timp supra-insumand structura solului in conditiile cerute. Intre seminte pastrati o distanta de patruzeci de centimetri si intre randuri – cincizeci.

Fragilitatea plantelor implica necesitatea instalarii unui suport pentru fiecare arbust, deoarece rasadurile si planta in sine sunt slabe si fragile. Arcurile sunt asezate pe sol. Dupa insamantare, materialul saditor continua sa fie ingrijit dupa ce zona este acoperita cu un strat de pamant subtire care protejeaza ardeii de conditiile climatice nefavorabile. Din momentul in care apar lastarii de ardei, rasadurile vor avea aspectul unei plante slabe.

Unii gradinari incep sa intre in panica, nu are rost. Este nevoie de timp pentru ca procesul de crestere a rasadurilor sa-si atinga forta.

Cresterea in serea

Conditiile cele mai favorabile pentru ardei in crestere sunt serele. Deoarece este posibil sa se creeze in mod artificial conditii favorabile pentru cresterea unei legume in ea. Pastrarea distantei dintre seminte este redusa aici, deoarece spatiul din sera este limitat.Distanta optima va fi de douazeci de centimetri intre randuri si de treizeci si cinci intre seminte.

Pentru a obtine un rasad puternic, dupa fiecare udare, solul este slabit. Cand trec 14 zile, pamantul este fertilizat. Puteti sa va hraniti solul  cu fertilizator natural sau sa cumparati in magazin. Ardeiul este fertilizat o data sau de doua ori pe saptamana, in functie de conditiile meteorologice.

In perioada de crestere a legumelor, este fertilizat de sase ori. Ingrasamantul de calitate este organic, obtinut din gunoi de grajd, cenusa si alte elemente organice. Cand tufa atinge douazeci si cinci de centimetri, partea superioara a acesteia este taiata. Acest lucru va va permite sa obtineti mai multi lastari, lasati sase lastari. In viitor, cultura creste pe lastarii deja maturi.

Aceasta metoda de formare a unui arbust va permite sa obtineti un randament de recolta superior. In plus, trebuie sa stiti mai multe despre asta. Ardeiul in crestere este un exercitiu laborios care necesita mult efort si timp, dar recolta generoasa rezultata justifica costul ingrijirii recoltei.

Cât de util a fost acestă articol?

Fă clic pe o stea pentru a evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.