Cum influenteaza alimentatia sanatoasa aspectul nostru?
Aspectul nostru exterior este in mare parte o oglinda a alimentatiei de zi cu zi. Chiar daca pare greu de crezut, o dieta corespunzatoare influenteaza frumusetea mai mult decat o crema aplicata pe piele. In loc sa dati o avere pe creme si lotiuni de ingrijire si intinerire a pielii, noi va sfatuim sa incepeti cu alimentatia.
Alimentatia sanatoasa – o solutie sigura si ieftina
O alimentatie sanatoasa este solutia mai sigura si mai ieftina pentru o piele ferma, stralucitoare si tanara timp indelungat. Decat sa cumparam produse cosmetice care sa contina vitaminele si mineralele necesare pielii, mai bine ne-am indrepta atentia spre a consuma produsele potrivite.
Apa si antioxidantii elemente obligatorii in alimentatia sanatoasa
Apariția primelor riduri ii determina pe majoritatea oamenilor sa-si reconsidere atitudinea vizavi de propria piele. Există multe motive ca sa bem multa apa pe parcursul unei zile, iar mentinerea naturala a frumusetii este unul dintre ele. Apa pastreaza pielea hidratata si are un rol major in mentinerea unui aspect moale si neted al acesteia, intarzie formarea ridurilor si previne aparitia petelor.
Auzim cat mai des despre antioxidanti si rolul acestora. Aceste componente naturale previn imbatranirea prematura, bolile de inima si chiar cancerul. Antioxidantii elimina radicalii liberi, care sunt responsabili de aparitia ridurilor si a anumitor tulburari de sanatate. Nu este nevoie sa cauti antioxidanti sintetici! Suplimentele artificiale pot avea numeroase riscuri, asa ca este mult mai bine sa apelezi la cele naturale, oferite de mama natura.
Iata aici top 5 legume si fructe bogate in antioxidanti!
1. Fructele de padure
Sunt pline de vitamine, minerale si fibre. Fie ca sunt afine, capsuni, mure sau zmeura, trebuie sa stii ca toate contin o cantitate uriasa de antioxidanti, care ajuta creierul sa functioneze normal, dar lupta si impotriva cancerului.
Conform studiilor recente, zmeura contine de zece ori mai multi antioxidanti decat broccoli sau rosiile.
2. Rosiile
Licopen, pigmentul care da culoarea rosie a tomatelor, este mult mai eficient in prevenirea bolilor decat beta caroten-ul si vitamina E.
Nu e de mirare ca rosiile sunt atat de populare! Gatind tomatele si adaugand ulei de masline peste este o reteta ideala. De ce? Caldura ajuta la o mai buna absorbtie a antioxidantilor. Nu vor fi numai delicioase, ci si eficiente, mentinand functiile psihice la un nivel ideal.
3. Broccoli
Este o leguma cu un continut nutritiv bogat: contine mai multa vitamina C decat o portocala, calciu si beta-caroten. Intensifica eliminarea in corp a anumitor enzime, responsabile de detoxifierea organismului. Consumul de broccoli este eficient impotriva bolilor de inima, luptand in acelasi timp si contra cancerului mamar si nu numai.
4. Strugurii rosii
Contin resveratrol, o substanta antioxidanta, cunoscuta pentru efectele sale antiinflamatorii, dar si pentru proprietetile sale anti-cancer. Semintele strugurilor contin o serie de antioxidanti puternici, care joaca un rol important in mentinerea sanatatii inimii dar si in eliminarea radicalilor liberi. In afara consumului regulat de struguri, te poti delecta, din cand in cand, si cu un pahar de vin rosu.
5. Usturoiul
Probabil cea mai batrana si cea mai populara planta folosita in arta culinara, dar si in scopuri medicale.
In afara gustului placut si a aromei pe care o da mancarurilor, usturoiul este foarte util si pentru sanatatea noastra, fiind un antibiotic natural, utilizat de secole intregi. Usturoiul ne mentine inima sanatoasa, scazand nivelul colesterolului, dar si presiunea sangelui. Creste nivelul antioxidantilor din organism si elimina radicalii liberi. Intareste sistemul imunitar, ajuta circulatia sangelui si joaca un rol important in prevenirea cancerului.
Pe langa aceste cinci alimente bogate in antioxidanti, as mai adauga si morcovii, spanacul si cerealele, care variaza meniul zilnic, ajuta organismul sa slabeasca intr-un mod natural, dar te face sa adopti si un regim cat mai sanatos de viata.
Pe langa aceste cinci alimente bogate in antioxidanti, as mai adauga si morcovii, spanacul si cerealele, care variaza meniul zilnic, ajuta organismul sa slabeasca intr-un mod natural, dar te face sa adopti si un regim cat mai sanatos de viata.
Articol inspirat din Femina.
ar fi interesant daca ar fi prezentate si niste retete in care sa apara ca ingrediente principale aceste fructe si legume, poate chiar si in combinatii cu altele.
Ai observat foarte multe detalii interesante in articol! ps Fain website .