Ce este un avocat penal si cum va poate ajuta

0
(0)

Cand ne gandim la lumea dreptului, cu siguranta ne vine in minte o retea de coduri care stabilesc, prin legi, regulamente si postulate, reguli care au nevoie de profesionisti pentru a le interpreta si aplica. Concret, dreptul penal reglementeaza pedepsele si impunerile asupra cetateanului, iar studiul acestuia presupune un specialist, avocatul penal, ale carui functii sunt axate direct pe profesionalism si pe cunoasterea acestei ramuri complexe.

Ce este un avocat penal

Un avocat penal este un absolvent de drept care actioneaza in numele clientului sau in instanta, aparandu-si nevinovatia sau actionand ca o acuzatie.

Este expert in drept penal, ceea ce implica faptul ca este in masura sa cunoasca setul de norme ale statului care reglementeaza infractiunile, pedepsele, masurile de securitate si alte norme, cu exceptia normelor referitoare la procedurile care permit aplicarea acestora in ceea ce priveste forma si continutul comun si special.

Nu numai ca este capabil sa se adreseze instantei, dar poate juca si un rol preventiv, servind in calitate de consilier pentru posibile cazuri de atenuare a riscurilor infractionale sau de prevenire a savarsirii de infractiuni, in special in domeniul afacerilor in raport cu persoanele juridice.

Un avocat penal este un aparator, acuzator, dar si un mare intervievator, cercetator si analist, consilier si negociator in domeniu, nu numai al dreptului penal, ci al intregii legi si al intregului sistem juridic in toata complexitatea sa. Adresati-va biroului nostru si va vom ajuta cu placere.

Cum sa fii un bun penalist: cerinte

Din fiecare lege a statului, sunt stabilite cerintele conform carora o persoana trebuie sa fie avocat penal si care, de obicei, cu exceptii care implica restrictii mai mari in functie de tara, sunt de obicei:

  • Au o diploma in drept.
  • Sa aiba titlul profesional de avocat acordat de institutia de invatamant superior autorizata. Dupa caz, corespunzatorul aprobat in termenii exprimati prin lege in ceea ce priveste omologarea gradelor.
  • Alte documente, cum ar fi inregistrarea sa, securitate sociala sau intr-o societate mutuala a avocatilor, in functie de tipul de serviciu (public sau privat), certificate de cazier judiciar sau plata asigurarii de raspundere civila profesionala corespunzatoare.

Dar dincolo de cerintele verificabile cu documente, acest lucru nu este suficient care sa ne invete cum sa fim un bun penalist. Cerintele formale pregatesc avocatul din punct de vedere intelectual, dar un bun profesionist in drept penal isi va demonstra expertiza cu:

  • Gandire strategica.
  • Capacitatea de argumentare.
  • Abilitati de comunicare, atat in limba orala, cat si in limba scrisa.
  • Persuasiune si concisitate.
  • Capacitatea de dublu rol(diferentiati atunci cand vorbiti cu instantele si cand cu clientul dvs.). De asemenea, trebuie sa aiba capacitatea de a asculta in mod activ clientul, de a intelege ce il preocupa, cum gandeste si cum obtine idei din perspectiva lui.
  • Capacitatea pentru rol total: capacitatea de a analiza, din punctul de vedere al tuturor partilor.
  • Abilitatea de a se impotrivi: va puteti crea teza, va puteti crea propriile intrebari si le puteti respinge singur ca si avocat, pentru a va testa si a fi pregatiti in orice moment.
  • Perseverenta si disciplina.

Informatii fundamentale despre drepturile omului

Drepturile omului sunt un set de principii care se refera la egalitate si corectitudine. Nu sunt o inventie recenta – ideile despre drepturi si responsabilitati au reprezentat o parte importanta a tuturor societatilor de-a lungul istoriei. De la sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial, a existat un efort unit al natiunilor lumii pentru a decide ce drepturi apartin tuturor oamenilor si cum pot fi cel mai bine promovate si protejate.

Fiecare persoana are demnitate si valoare. Una dintre modalitatile prin care recunoastem valoarea fundamentala a fiecarei persoane este recunoasterea si respectarea drepturilor omului.

Drepturile omului sunt un set de principii care se refera la egalitate si corectitudine. Ei ne recunosc libertatea de a face alegeri cu privire la vietile noastre si de a ne dezvolta potentialul ca fiinte umane. Ele sunt despre a trai o viata fara frica, hartuire sau discriminare.

Drepturile omului pot fi definite in linii mari ca un numar de drepturi de baza despre care oamenii din intreaga lume au fost de acord ca sunt esentiale. Acestea includ dreptul la viata, dreptul la un proces echitabil, protectia fata de tortura si alte tratamente crude si inumane, libertatea de exprimare, libertatea religiei si drepturile la sanatate, educatie si un nivel de trai adecvat.

Aceste drepturi ale omului sunt aceleasi pentru toti oamenii de pretutindeni – barbati si femei, tineri si batrani, bogati si saraci, indiferent de mediul nostru, unde traim, ce gandim sau ce credem. Acesta este ceea ce face ca drepturile omului sa fie „universale”.

Drepturile omului ne conecteaza unul cu celalalt printr-un set comun de drepturi si responsabilitati.

Capacitatea unei persoane de a se bucura de drepturile sale umane depinde de respectarea acestor drepturi de catre alti oameni. Aceasta inseamna ca drepturile omului implica responsabilitate si indatoriri fata de alti oameni si fata de comunitate.

Cât de util a fost acestă articol?

Fă clic pe o stea pentru a evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.