Articulația genunchiului este una dintre cele mai solicitate din corpul omenesc. Dacă sunteți unul dintre milioanele de oameni care se confruntă cu durerea de genunchi, rețineți că una dintre cele mai de succes opțiuni pe termen lung este kinetoterapia.
De fapt, studii recente demonstrează că exercițiile și activitatea de mișcare, sub îndrumarea kinetoterapeutului, sunt una dintre cele mai bune modalități de a îmbunătăți funcționarea genunchiului și de a reduce durerea de genunchi pe termen lung.
Următoarele patru exerciții pentru genunchi sunt unele eficiente, dar există multe altele concepute pentru a ajuta la întărirea mușchilor din jur, la îmbunătățirea echilibrului și la creșterea amplitudinii de mișcare a genunchiului.
În cazul în care vă confruntaţi cu probleme de genunchi, iar exerciţiile făcute acasă nu dau rezultate, la Atleticokinetic – Clinica Kinetoterapie Bucuresti veţi găsi un departament specializat în acest domeniu şi veţi beneficia de programe personalizate şi de terapeuţi cu experienţă.
Sumar articol:
Ridicări ale picioarelor întinse
Ridicarea picioarelor întinse îmbunătățește puterea cvadricepsului, ceea ce poate susține sănătatea genunchilor, chiar dacă în prezent aveți dureri de genunchi. Întindeţi-vă pe spate pe un covoraș de exerciții, pe podea. Îndoiți un genunchi și păstrați talpa piciorului pe podea. Îndreptați celălalt picior, ridicați-l la aceeași înălțime cu genunchiul îndoit. Asigurați-vă că vă mențineți pelvisul nemișcat folosind mușchii abdominali. Kinetoterapeutul vă poate recomanda mai multe repetări pentru fiecare picior.
Podul
În timp ce stați întins pe podea, îndoiți ambii genunchi și țineți picioarele depărtate la lățimea șoldurilor. Angajați-vă fesierii pentru a vă ridica șoldurile cât mai sus posibil, creând o punte. Cu siguranță veți simți cum funcționează iliotibialii și fesierii. Apoi, încercați să ridicați degetele de la picioare în timp ce ancorați călcâiele în podea. Coborâți ușor șoldurile înapoi pentru scurt timp și apoi repetați de câte ori este recomandat.
Ridicari ale picioarelor întinse cu faţa în jos
Acum, întoarceţi-vă pe burtă, cu picioarele drepte. Strângeți fesierii și ridicați un picior în sus spre tavan, menținând poziția timp de 3 până la 5 secunde. Efectuați aproximativ 10 repetări și apoi schimbați piciorul.
Genuflexiuni la perete
Puteți folosi o minge de exerciții sau doar peretele. În timpul programului de kinetoterapie, kinetoterapeutul vă poate arăta cum să faceți acest exerciţiu astfel încât să vă fie mai ușor să îl faceți și acasă. Staţi cu spatele lipit de un perete, cu picioarele depărtate la lăţimea umerilor. Îndoiți genunchii încet, ținând tot spatele apăsat de perete. Încearcaţi să țineţi timp de 5 până la 10 secunde, apoi folosiţi mușchii fesieri pentru a reveni lent la poziția iniţială.
Beneficiile lucrului cu un kinetoterapeut pentru a-ți rezolva durerea de genunchi
Este foarte important să vizitați personal un kinetoterapeut pentru a obține un diagnostic exact al durerii de genunchi și pentru a stabili împreună cu acesta cele mai bune exerciții pentru durerea genunchiului, adaptate stării dumneavoastră. Există multe alte exerciții pentru genunchi pe care le puteți considera utile, dar acestea sunt în general eficiente pentru o gamă largă de persoane cu dureri de genunchi. Nu lăsați durerea de genunchi să vă împiedice să vă trăiți viaţa aşa cum doriţi. Programaţi chiar azi o vizită la kinetoterapeut.