Desi cel mai obisnuit mod de a bea cafeaua este sa o bei goala sau cu lapte, este folosita pe scara larga si in prepararea deserturilor, deoarece le confera o aroma cu totul deosebita. Urmeaza sa iti prezentam trei retete usoare de deserturi, care contin cafea.
- MOUSSE DE CIOCOLATA SI CAFEA
Aceasta mousse de cafea este o versiune a mousse-ului de ciocolata, mai putin dulce si perfecta pentru a incheia o masa cu un desert gustos, care sa trezeasca pofticiosii.
Este usor de pregatit si dureaza foarte putin timp sa o prepari.
INGREDIENTE (PENTRU 4 PERSOANE)
- 30 g de unt
- 100 g de ciocolata minim 70% cacao
- 2 lingurite de cafea instant
- 1 cana de cafe espresso
- 3 oua
- 100 ml de frisca lichida
- 80 g zahar
ELABORARE
Topiti untul cu ciocolata la foc mic intr-un castron
Adaugati cafeaua instant si, daca vreti sa fie mai puternic gustul de cafea, cana de espresso.
Adaugati si galbenusurile, incorporati-le si rezervati albusurile la frigider.
Albusurile se bat spuma, cu jumatate din zahar
Bateti smantana cu zaharul ramas.
Incorporati cu crema de ciocolata si apoi adaugati smantana.
Se distribuie in pahare si se pastreaza la frigider minim 4 ore ca sa prinda forma.
- PRAJITURA CU CAFEA & GHEATA
INGREDIENTE (PENTRU 8 PERSOANE)
PENTRU BAZA:
- Migdale 100g
- Biscuiti digestivi 100g
- Zahar brun 30g
- Pudra de cacao 10 g
- 30 g unt rece
- Rachiu 1 lingura
PENTRU UMPLUTURA:
- Frisca lichida 400 ml
- Lapte 150g
- Zahar 150g
- Cafea 10 g
- 2 galbenusuri de ou
CUM SE PREPARA PRAJITURA CU CAFEA & GHEATA
Incepem prin a face aluatul care va servi drept baza pentru prajitura. Pentru a face acest lucru, macinam ingredientele acestuia pana cand devin precum nisipul.
Acoperiti baza si o parte din peretii unei forme detasabile cu diametrul de 24 cm cu acest amestec. Introducem la frigider.
Pentru a face aceasta reteta, frisca trebuie sa fie foarte rece. Pastreaz-o intr-un bol la frigider.
Intr-o cratita se pune laptele, cafeaua pe baza de capsule cafea Dolce Gusto si zaharul si se incinge la foc mic. Se adauga galbenusurile batute si se amesteca pana devine cremoasa.
Turnati aceasta crema intr-un bol si lasati-o sa se raceasca bine.
Adaugam frisca pe care am racit-o si amestecam cu miscari lente si constante. Se toarna peste aluat si se congeleaza peste noapte.
- FLAN DE CAFEA LA CUPTORUL CU MICROUNDE
Daca sunteti in cautarea unor deserturi usoare de cafea, acesta are doar 196 de calorii per portie, plus ca este usor de facut la cuptorul cu microunde. Aveti nevoie doar de 15 minute.
INGREDIENTE (PENTRU 6 PERSOANE)
- 1 oala mica de lapte condensat
- ¾ parti din aceeasi cutie de lapte
- ½ parte din aceeasi oala de cafea
- 4 oua
- 6 boabe de cardamom
- 4 lingurite de caramel lichid
- 1 lingurita ulei de floarea soarelui
CUM SE FACE PAS CU PAS
Incingem cafeaua impreuna cu boabele de cardamom. Se acopera, se lasa la infuzat si se filtreaza.
Amestecam cafeaua cu laptele condensat si ouale in paharul blenderului si batem pana obtinem un amestec omogen.
Pregatim formele pentru flan si le ungem usor cu o hartie absorbanta umezita cu ulei.
Se toarna amestecul anterior si se lasa timp de 7 minute la putere maxima, la microunde.
Le scoatem si lasam sa se raceasca, dupa care le scoatem din forma si le servim insotite de cateva picaturi de caramel lichid.
Speram ca aceste trei retete v-au facut pofta atat de ceva dulce, cat si de inconfundabilul gust de cafea si ca v-am convins sa va indreptati spre bucatarile si sa incercati si voi aceste deserturi simple!