Mierea de manuka în cosmetice – de ce este aceasta ingredientul minune?

0
(0)

Poză de Tim Mossholder pe Unsplash.com

Mierea de manuka este un produs natural obținut din florile de manuka din Noua Zeelandă și Australia. Aceasta are proprietăți antibacteriene, antiinflamatorii, antioxidante și hidratante, care o fac un aliat de nădejde pentru sănătatea și frumusețea pielii. Mierea de manuka este folosită în multe produse cosmetice, de la creme și măști, până la șampoane și balsamuri de buze. Dar ce anume face mierea de manuka atât de specială și cum îți poate îmbunătăți aspectul și starea pielii? 

Descoperă câteva motive pentru care ar trebui să încerci produsele cosmetice cu miere de manuka

Proprietățile mierii de manuka

  1. Mierea de manuka are un conținut ridicat de metilglioxal (MGO), o substanță care inhibă dezvoltarea bacteriilor și a fungilor. Acest lucru ajută la prevenirea și tratarea acneei, a infecțiilor cutanate, a eczemelor și a psoriazisului. De asemenea, această miere accelerează vindecarea rănilor, arsurilor, zgârieturilor și a altor leziuni ale pielii.
  2. Mierea de manuka are proprietăți antiinflamatorii, care reduc roșeața, iritația și inflamația pielii. Mierea de manuka calmează și alină pielea sensibilă, uscată sau afectată de alergii. De asemenea, mierea de manuka are efecte anti-îmbătrânire, deoarece stimulează producția de colagen și elastină, care mențin elasticitatea și fermitatea pielii.
  3.  Are proprietăți antioxidante, care protejează pielea de efectele nocive ale radicalilor liberi, care sunt cauzați de poluare, stres, fumat, alcool sau expunerea la soare. Radicalii liberi deteriorează celulele pielii și favorizează apariția ridurilor, petelor și a altor semne de îmbătrânire. Mierea de manuka neutralizează radicalii liberi și previne deteriorarea pielii.
  4.  Are și proprietăți hidratante, care asigură un nivel optim de hidratare. Această miere pătrunde în straturile profunde ale pielii și o hrănește cu vitamine, minerale și aminoacizi esențiali. Este un ingredient care lasă pielea moale, catifelată și strălucitoare.

Cum să folosești mierea de manuka în rutina ta de îngrijire a pielii în funcție de tipul de ten?

– Pentru curățarea pielii, poți folosi un gel de curățare sau un săpun cu miere de manuka, care îndepărtează impuritățile, excesul de sebum și celulele moarte, fără să usuce sau să irite pielea.

– Pentru hidratarea pielii, poți folosi o cremă sau o loțiune cu miere de manuka, care oferă hidratare de lungă durată și protecție împotriva factorilor externi. Poți alege o cremă cu factor de protecție solară, pentru a preveni arsurile și pigmentarea pielii.

– Pentru tratarea problemelor specifice ale pielii, poți folosi o mască sau un ser cu miere de manuka, care acționează ca un tratament intens și țintit. Poți alege o mască cu argilă, pentru a purifica și a matifia pielea grasă sau cu tendință acneică, sau o mască cu aloe vera, pentru a calma și a regenera pielea uscată sau sensibilă. De asemenea, poți opta pentru un ser cu acid hialuronic și miere de manuka, pentru a umple și a netezi ridurile. 

– Pentru a-ți susține pielea din interior, este recomandat să iei din când în când acest tip de miere. La noi în țară poți achiziționa miere de manuka de pe apiland.ro, a cărei proprietăți antibacteriene vor oferi pielii un boost de vitalitate.

Mierea de manuka este, așadar, un ingredient minune, care îți poate oferi o piele sănătoasă, frumoasă și radiantă. Nu ezita să încerci produsele cosmetice cu miere de manuka și să te bucuri de beneficiile lor extraordinare, dar și să te lași uimită de efectul pe care consumul acestei mieri îl are asupra organismului. Mierea de manuka este un cadou al naturii, pe care merită să îl folosești cu încredere.

Cât de util a fost acestă articol?

Fă clic pe o stea pentru a evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.