Google cauzeaza probleme de memorie? Ce cred specialistii.

0
(0)

probleme de memorie

Probleme de memorie la varste… fragede

Probabil ca ti se intampla si tie sa uiti lucruri marunte, de la ce-ai mancat ieri (apropo, ti-amintesti ce ai mancat ieri? :p) si pana la aspecte ce tin de cultura generala, insa daca acest lucru se petrece din ce in ce mai des, ar trebui sa cauti vinovatul… pe internet, pentru ca numele lui este “motor de cautare”.

Studii recente desfasurate de profesori de psihologie de la Universitatea Clumbia, Harvard si Wisconsin – Madison releva faptul ca folosirea intensiva a motoarelor de cautare cauzeaza probleme de memorie, diminuand capacitatea noastra de a retine informatie noua, conform Business Insider.

Obisnuiti fiind sa cautam orice, chiar si raspunsurile la cele mai simple probleme pe care ni le punem online, ceea ce facem, de fapt, este sa ne slabim din ce in ce mai mult memoria…

Accesul al informatie si probleme de memorie

Gndeste-te cum ar fi o zi din viata ta fara Google? Sau, si mai bine, gandeste-te ce raspuns iti dau cei din jur cel mai des atunci cand ai o nelamurire: “Cauta si tu pe Google.”. Am devenit dependenti de motoarele de cautare, iar faptul ca suntem constienti ca oricand putem avea acces la orice informatie are un impact puternic asupra memoriei noastre.

Intr-un experiment realizat de cercetatorii mai sus amintiti, un grup de persoane a fost rugat sa tasteze cateva informatii fara o importanta anume; cei carora li s-a spus in prealabil faptul ca nu vor gasi aceste informatii online dupa experiment au retinut mai multe aspecte decat cei care nu stiau acest lucru. De asemenea, o alta surpriza pentru cercetatori a fost faptul ca, desi nu au reusit sa retina prea mult din informatia tastata, subiectii si-au amintit folderul in care au salvat documentul.

Concluzia? Memoria umana se adapteaza, incetul cu incetul, la tehnologie iar independenta fata de aceasta deja nu mai este posibila.

Probleme de memorie? Le rezolva Google!

probleme de memorie
In aceste conditii, sa ne imaginam viitorul (apropiat?) ar putea conduce chiar la scenarii de groaza, insa exista un lucru pe care il putem face: sa incercam, macar, sa cautam mai intai in propria memoria si apoi… in cea externa, adica pe Google.

Cât de util a fost acestă articol?

Fă clic pe o stea pentru a evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.