Vitamine si minerale – Sfecla
Sfecla rosie nu este doar gustoasa si racoritoare, ci si un ajutor de nadejde pentru cei care isi doresc sa de jos cateva kilograme, un consum regulat de sfecla contribuind substantial la eliminarea tesutului adipos! Mai mult, sfecla ne apara de boli cardiovasculare, imbunatateste digestia si protejeaza ficatul, inlatura oboseala si are un efect benefic asupra frumusetii parului si a pielii.
Vitamine:
Vitamina C | 3.1mg |
Vitamina B1 | 0.023mg |
Vitamina B2 | 0.034mg |
Vitamina B3 | 0.281mg |
Vitamina B5 | 0.123mg |
Vitamina B6 | 0.057mg |
Vitamina B9 | 68mcg |
Vitamina A | 30UI |
Vitamina E | 0.03mg |
Vitamina K | 0.2mcg |
Minerale:
Potasiu | 259mg |
Fosfor | 32mg |
Magneziu | 20mg |
Calciu | 14mg |
Fier | 0.67mg |
Zinc | 0.3mg |
Cupru | 0.063mg |
Mangan | 0.277mg |
Seleniu | 0.6mcg |
Sodiu | 65mg |
O cana de sfecla fiarta, fara sare contine aproximativ 40 calorii, 1.7g fibre si 1.43g proteine.
Pentru a afla mai multe despre proprietatile sfeclei, click aici.