Sfaturi practice in bucatarie, pentru a scapa de neplaceri
Daca nu ai petrecut prea mult timp cu bunica, probabil nu cunosti foarte multe dintre metodele simple de a rezolva rapid cele mai comune probleme pe care le intampinam in bucatarie. Spre exemplu, stii ce trebuie sa faci daca ai scapat prea multa sare in supa sau cum poti pastra laptele proaspat mai mult timp? Daca nu, ia aminte la aceste cateva sfaturi practice in bucatarie!
😉
Sfaturi practice in bucatarie pentru a economisi timp si bani
1. Pentru a inlatura mirosul de ceapa sau de usturoi de pe maini, freaca de piele o lingura de otel inoxidabil, iar mirosul va fi absorbit rapid; de asemenea, boabele proaspete de cafea au capacitatea de a absorbi mirosurile neplacute de pe piele.
2. Daca ai scapat prea multa sare in supa, adauga un cartof crud, curatat. Acesta va absorbi sarea in exces.
3. Atunci cand fierbi oua, adauga un varf de lingurita de sare pentru a impiedica craparea coajei.
4. Incearca sa nu pui rosiile sau citricele in frigider pentru ca temperatura scazuta le modifica semnificativ aroma.
5. Daca ai ars orezul, aseaza o felie de paine peste el si las-o timp de 5 – 10 minute. Painea va absorbi mirosul de ars.
6. Daca te indoiesti asupra prospetimii oulor, aseaza-le intr-un vas cu aproximativ 10cm de apa. Daca oul se duce la fundul vasului, inseamna ca este proaspat, daca doar varful oului este iese la suprafata, inseamna ca este relativ proaspat, iar daca oul pluteste… mai bine il arunci.
7. Inainte de a face popcorn la ceaun sau la o masina de popcorn cu aer cald, inmoaie boabele de porumb in apa timp de 10 minute. Popcornul se va face mai repede si va fi mult mai fraged!
8. Nu aseza banane (coapte) alaturi de alte fructe. Bananele elibereaza gaze si determina coacerea rapida a celorlalte fructe cu care se afla in contact, inclusiv a altor banana mai verzi.
9. Nu arunca apa care iti ramane de la fierberea pastelor sau a cartofilor, ci las-o sa se raceasca si uda florile cu ea, deoarece aceasta apa contine nutrienti valorosi pentru plante.
10. Atunci cand dezgheti carne, toarna putin otet peste ea. Otetul nu doar ca o va face mai frageda, dar va grabi si procesul de dezghetare.
11. Cea mai mare concentratie de compusi de sulf care te fac sa lacrimezi atunci cand tai ceapa se afla in cotorul acesteia, asadar indeparteaza aceasta parte inainte de a te apuca de treaba.
12. Daca te arzi in bucatarie, pune putin mustar peste arsura; mustarul va diminua durerea si va preveni aparitia veziculelor.
13. Pentru a pastra prajiturelele si biscuitii proaspeti, pune cateva bucatele de servetel pe fundul vasului in care pastrezi aceste gustari.
14. Pentru a curata petele lasate de fructe pe degete, freaca pielea cu o bucatica de cartof crud sau cu un strop de otet din vin alb.
15. Daca painea incepe sa se usuce, pune o bucatica de telina in punga de paine si inchide-o la loc. Telina reda painii textura si prospetimea din prima zi.
16. Daca un fel de mancare ti-a iesit prea gras, pune un cub de gheata in cratita. Acesta va atrage grasimea si o vei putea inlatura apoi foarte usor.
17. Daca nu esti un mare fan al laptelui, dar ai o cutie in frigider, adauga un varf de lingurita de sare atunci cand o desigilezi. Laptele va ramane proaspat mai multe zile.
18. Daca sarea din borcanul tau prinde umezeaza, adauga cateva boabe de orez. Orezul va abdorbi umezeala si va pastra sarea fina mai mult timp.
19. Pentru a preveni incoltirea cartofilor, pune un mar in sacul de cartofi.
20. Pentru a preveni innegrirea unei vanatai, tamponeaza zona imediat dupa ce te-ai lovit cu o bucatica de vara inmuiata in otet de vin alb.
Sfaturi practice in bucatarie, de tinut minte
In speranta ca iti vor fi de ajutor aceste cateva sfaturi practice in bucatarie, iti urez spor la gatit, curatat… savurat! 😉