Orice gospodina isi doreste o camara plina de tot felul de gemuri, dulceturi si compoturi. Daca nu ai preparat nimic dulce vara aceasta, poti incerca aceasta reteta simpla de dulceata de afine.
Reteta de dulceata de afine
Dulceata de afine este una dintre cele mai parfumate si delicioase dulceturi de sezon, ideala pentru placinte, papanasi, clatite sau micul dejun. In plus, afinele au un continut mare de vitamine si minerale.
Ingrediente dulceata de afine
(pentru 3 borcane de 350 de ml)
- 1 kg de afine;
- 450 gr de zahar;
- mai poti adauga cuisoare si un baton de scortisoara;
Mod de preparare
- Afinele se acopera cu zahar si se lasa in jur de o ora, doua la macerat;
- Amestecul se pune la fiert la foc mic, pana incepe sa fiarba si sa-si lase suc (15 minute);
- Afinele se strecoara de suc si se lasa 10 minute la scurs;
- Sucul se pune inapoi la fiert (acum poti sa adaugi scortisoara si cuisoare). Se fierbe inca 20 de minute si se curata spuma care se formeaza deasupra;
- Se adauga afinele in siropul fiert si se lasa inca 8 minute pe foc, din momentul in care incepe sa clocoteasca;
- Dulceata se pune fierbinte in borcane sterilizate, dupa care se intorc cu capacul in jos;
Iar acum ai ceva dulce in camara, pentru la toamna. 🙂