Asigurarea de sanatate: care sunt avantajele?

0
(0)

Asigurarea de sanatate nu este obligatorie in Romania: pentru a putea beneficia de serviciul national de sanatate, este suficient sa detineti un card de sanatate, eliberat de autoritatile competente chiar si pentru cetatenii straini care locuiesc pe teritoriul national.

In ciuda serviciilor valoroase oferite de sistemul national de sanatate, incheierea unei asigurari de sanatate poate fi o alegere valida si prevazatoare, chiar si pe teritoriul roman. Sa vedem acum care sunt avantajele acestui tip de polita.

Cu asigurarea de sanatate puteti reduce timpii de asteptare

Din nefericire, sistemul national de sanatate poate necesita timpi de asteptare lungi pentru o vizita la un specialist sau pentru un examen de diagnosticare care nu este de rutina. Din acest motiv, multi romani prefera sa apeleze la institutii private; in mod natural, costurile sunt mai mari decat in cazul serviciului public, desi timpii de asteptare sunt in medie mai scurti.

Daca, totusi, preferati sa interveniti prompt si sa nu asteptati timpii lungi de asteptare ai NHS, cu o polita de asigurare de sanatate va puteti baza, de exemplu, pe o unitate privata cu care aveti un acord pentru o interventie chirurgicala si/sau spitalizare in urma unui accident sau a unei boli, in timp ce compania de asigurari va plati direct pentru serviciile furnizate.

Nu va trebui sa va faceti griji pentru nimic: veti putea obtine rapid serviciile medicale de care aveti nevoie, iar compania de asigurari va achita factura.

De ce se merita sa ai o asigurare de sanatate

Unele tari – cel mai cunoscut caz fiind cel al Statelor Unite – fac obligatorie asigurarile de sanatate private. Un cetatean care nu are o polita de asigurare specifica nu are practic acces la asistenta medicala, decat daca plateste (din propriul buzunar) pentru tratamentul necesar. In Romania, sistemul este radical diferit: orice cetatean roman sau strain rezident pe teritoriu poate avea acces la tratament medical de urgenta contra platii unui bilet, adica o mica contributie plafonata pentru acest serviciu.

Acelasi lucru este valabil si pentru vizitele la specialisti si examinarile de diagnosticare efectuate in unitati publice: pentru aceste servicii este necesara o coplata de diferite sume, desi exista categorii largi de cetateni scutiti.

Cu toate acestea, imbolnavirea are un cost. Spitalizarea are un pret; in plus, absenta veniturilor in perioadele de boala poate pune presiune asupra unei gospodarii. Din acest motiv, unele asigurari de sanatate prevad rambursarea cheltuielilor efectuate in timpul spitalizarii si o indemnizatie zilnica pentru fiecare zi de convalescenta dupa spitalizare.

Pentru perioade lungi de boala, o polita cu acest tip de facilitate se poate dovedi un sprijin indispensabil, capabil sa ajute la echilibrarea bugetului familiei chiar si intr-un moment de mare dificultate.

O propunere variata de asigurare de sanatate

Pentru a afla mai multe despre propunerea de asigurare de sanatate in detaliu, va recomandam sa contactati unul dintre consilierii nostri, care va va putea explica fiecare garantie individuala inclusa in contract. Daca doriti sa aflati mai multe despre propunerile de asigurari de sanatate, va recomandam sa cititi seturile de informatii de pe paginile cu propuneri de asigurari: veti gasi toate informatiile de care aveti nevoie!

Asigurarea de viata poate fi un instrument valoros pentru a-ti proteja familia si a-ti asigura un viitor financiar stabil, indiferent de ce se intampla cu tine. Iata cateva dintre motivele pentru care ar trebui sa te gandesti sa-ti faci o asigurare de viata:

Protejarea familiei: Daca esti principalul furnizor de venit pentru familia ta, asigurarea de viata poate ajuta la asigurarea unui viitor financiar stabil pentru sotia sau sotul tau si copii, chiar daca nu mai esti acolo.

Plati pentru ingrijire medicala: Asigurarile de viata pot oferi beneficoperiri de baza pentru cheltuielile legate de ingrijirea medicala, cum ar fi costurile pentru tratamentul sau spitalizarea.

Atenuarea stresului financiar: In cazul in care esti bolnav sau nu mai poti lucra din cauza unui accident, asigurarea de viata poate ajuta la atenuarea stresului financiar prin acoperirea cheltuielilor legate de ingrijire medicala sau a cheltuielilor de zi cu zi.

Planificare pe termen lung: Daca iti doresti sa iti asiguri un viitor financiar stabil, asigurarea de viata poate fi un instrument valoros pentru a-ti atinge obiectivele pe termen lung, cum ar fi plata pentru studii sau pentru intretinerea unui stil de viata bun la varsta inaintata.

Acoperire pentru credite: Daca ai un credit sau o datorie, asigurarea de viata poate acoperi suma restanta in cazul in care decesul tau ar face dificila plata acestora.

Asigurarea de viata poate fi o investitie importanta pentru protejarea familiei si pentru asigurarea unui viitor financiar stabil. Este important sa te informezi si sa discuti cu un asigurator sau cu un consilier financiar pentru a afla care este cea mai buna optiune pentru tine. In plus, poti gasi numeroase solutii in acest sens si pachete la preturi foarte bune care sa te ajute.

Cât de util a fost acestă articol?

Fă clic pe o stea pentru a evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.