Consumul de banane – numai beneficii
Si ce daca o banana are 100 kcal? Nici macar nu e mult pentru un desert atat de gustos, consistent si…sanatos! Consumul de banane are atat de multe beneficii asupra organismului nostru, incat chiar nu are sens sa ne refuzam un asemenea rasfat doar pentru cateva kcal in plus sau in minus. Iar gustul si parfumul acestui fruct vin sa completeze deliciul oferit de banane.
In banane se ascund atat de multe secrete pentru sanantate, incat ele par a fi un medicament universal. Iata, in continuare, cateva motive pentru care ar trebui sa luam exemplul lui Mowgli si sa facem din consumul de banane un obicei. 🙂
Banane de dimineata pana seara
…mai precis 3/zi: una dimineata, una la pranz si una seara, inainte de culcare. Iata reteta pentru o zi plina de energie si somn ca de bebelus si un risc mai mic cu 21% de a face un atac cerebral. Potasiul din banana ajuta la scaderea riscului de a face cheaguri de sange pe creier, in timp ce lipsa acestuia din organism poate conduce la ameteli, diaree, batai neregulate ale inimii si iritabilitate. O banana contine, in medie, 500 mg de potasiu, dar iti poti completa necesarul si din alte alimente, cum ar fi spanacul, nucile, laptele, pestele si lintea.
Pe langa potasiu, in banana se mai gasesc multe substante benefice sanatatii noastre, printre care vitamina B6, vitamin C, potasiu, mangan si fibre. Daca mananci banane vei avea si oase puternice, rinichi sanatosi si vedere de vultur!
Somnul linistit cauzat de banana isi gaseste explicatia in faptul ca acestea contin tryptophan, un aminoacid care ajuta corpul sa produca serotonina. Deci daca nu poti dormi, iar ticaitul ceasului iti provoaca o insomnia si mai mare, mananca o banana si numara oile. Nu vei ajunge la un numar impresionant…
Mananca banana ca sa nu-ti mai bati capul
Stresul este boala actualitatii, iar de multe ori el este insotit de depresie. Ce putem face? Sa ne calmam, sa ne gandim ca toate trec, timp in care sa mancam 1-2 banane. Ele sunt recomandate in depasirea starilor de anxietate si depresie, combatand stresul, dar si bolile asociate lui, cum ar fi arsurile, ulcerul (deoarece reduc aciditatea) sau greturile.
Dar lista foloaselor consumului de banane nu se opreste aici: ele te ajuta sa lupti si impotriva presiunii arteriale, diareii sau…intepaturilor de tantar. Da, ai auzit bine: coaja de banana aplicata pe locul afectat de un tantar flamand calmeaza durerea si mancarimea.
Mananca banana si renunta la tigari
Uita de plasturi sau guma de mestecat si da-te pe banane…daca vrei sa scapi de fumat. Bananele contin vitaminele B6, B12, magneziu si potasiu, toate ajutand la combaterea simptomelor specifice sevrajului cauzat de dependenta de nicotina.
Asadar, motive pentru a consuma banane sunt nenumarate, inclusiv cel al unui moment de rasfat…deplin. 😉