8 beneficii pe care nu le stiai despre struguri

5
(1)

struguriNu stiu daca e textura, daca e dulceata sau pur si simplu faptul ca sunt racoritori, dar strugurii au fost si raman una dintre primele optiuni ale oamenilor…cu stil. Si cand spun stil ma refer la un acut dezvoltat simt al frumosului si al delicatului. Nu intamplator fructul lui Bachus era prezent pe toate mesele regale la loc de cinste. Si sunt putine fructe care s-au bucurat de aceeasi atentie in literatura medicala de care s-au bucurat strugurii. Asta si pentru ca strugurii se cultiva pe toata continentele lumii (in afara de Antarctica).

8 noutati si beneficii despre struguri

S-a descoperit recent ca o buna parte din fitonutrientii pe care ii contin strugurii sprijina longevitatea. Secretul longevitatii consta in consumarea unei cantitati cat mai mici de calorii, dar continunad sa oferi organismului toti nutrientii de care are nevoie. Iar strugurii fac parte din categoria alimentelor bogate in nutrienti si saraca in calorii, un strugure mediu avand in jur de 70 de kcal.

Sunt bogati in antixidanti. Pe langa vitamian C si mangan, strugurii contin inclusiv caroteinoide si beta-caroten, plus o multime de nutrienti antioxindati, pe care ii gasim in cantitatea cea mai mare in seminte si piele. Tocmai de aceea este recomandat sa consumi fructele intregi. Prin faptul ca sunt bogati in antioxidanti, strugurii pot preveni cancerul prin inlaturarea radicalilor liberi, reduc nivelul de oxigen din moleculele reactive din sange, reduc oxidarea lipidelor, etc.

Pot vindeca migrenele. Sucul de struguri este un remediu stravechi pentru inlaturarea migrenelor, cea mai cunoscuta metoda fiind aceea a consumului de suc de struguri neindulcit, dimineata pe stomacul gol.

Sprijina vederea. Alaturi de morcovi, strugurii sunt fructele care au cele mai mari beneficii in ceea ce priveste vederea datorita cantitatii de luteina si zeaxantina, responsabile cu pastrarea claritatii vederii pe masura ce imbatranim.

Actiune antibacteriala. Strugurii rosii au proprietati antibacteriale si antivirale ferindu-ne de anumite infectii, cum ar fi herpesul.

Sprijina rinichii.  Strugurii reduc aciditatea acidului uric si ajuta la eliminarea lui in acest fel ducand la reducerea presiunii din rinichi.

Ne apara de arsurile solare. Strugurii sunt bogati in vitamina C, care sprijina elasticitatea pielii. Extractul de seminte de struguri ne protejeaza pielea impotriva radiatiilor ultraviolete, actionand ca o crema de plaja (este de multe ori unul dintre ingredientele pe care acestea le contin)

Ajut la eliminarea cicatricelor. Cicatricele ramase in urma tratarii acneei pot fi reduse prin tratamentul cu struguri datoritata concentratiei de vitamian C, care repara tesuturile pielii.

Ajuta la cresterea parului. Este greu sa ai un par frumos si sanatos in conditiile poluarii, ale stresului si a altor probleme ale epocii moderne. Antioxidanti pe care ii contin strugurii sprijina circulatia sangelui in scalp. Uleiul din seminte de struguri nu lasa o textura grasa de-a lungul firului de par deoarece este absorbit in piele.

Acestea sunt doar cateva dintre beneficiile pe care strugurii ni le pot oferi. Atunci cat aveti oportunitatea, incercati sa consumati struguri de la producatori locali, pentru a profita din plin de calitatile lor.

Cât de util a fost acestă articol?

Fă clic pe o stea pentru a evalua!

Evaluare medie 5 / 5. Număr de voturi: 1

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.