Bucataria este una dintre cele mai importante incaperi din casa: este locul in care pregatim mancarea pentru intreaga familie sau pentru oaspeti si unde isi au originea momentele de impartasire. Cu toate acestea, alegerea de mobila bucatarie care se potriveste gusturilor, nevoilor si bugetului nostru nu este usoara.
Stilul
Cu alte ocazii am vorbit deja despre diferitele tipuri de bucatarii, in special despre bucatariile modulare. Cand vine vorba de bucatarii, putem vorbi despre stil, astfel incat sa o puteti alege pe cea care va place cel mai mult si care se potriveste cu restul casei.
De fapt, este intotdeauna recomandabil sa se mentina o anumita coerenta intre bucatarie si restul camerelor, pentru a mentine un rezultat uniform si fluid in toate incaperile casei. Tendintele ultimilor ani sunt bucatariile cu culori moi si dulapuri moderne.
Pe de alta parte, bucatariile industriale cu mult otel inoxidabil in combinatie cu alte metale, cum ar fi cuprul, sunt in crestere.
Masuratori
Inainte de a pleca sa explorati lumea bucatariilor din diferite magazine, este esential sa masurati spatiul disponibil. Este important sa se masoare lungimea si latimea camerei si inaltimea de la podea la tavan. Nu uitati sa masurati si zonele in care vor fi amplasate aparatele mari (frigider, cuptor, masina de spalat vase, masina de spalat, zona de gatit).
Este mai bine sa se masoare de doua ori decat sa se ajunga la o bucatarie construita pe conducte de apa si gaz gresite. Faceti aceste masuratori corect si asigurati-va ca toate elementele bucatariei se potrivesc in spatiile corespunzatoare.
Aspectul bucatariei
Daca aveti spatii inguste, alungite, cea mai convenabila solutie este o bucatarie in linie. In acest tip de bucatarie, se recomanda corpurile inalte, aproape pana la tavan, pentru a profita la maximum de spatiul limitat disponibil. Pe de alta parte, daca aveti la dispozitie un spatiu mai lung si mai larg, puteti alege ca solutie o bucatarie de lux cu o dispunere paralela.
Acest tip de bucatarie necesita ca spatiile dintre dulapuri sa fie ingrijite si nu foarte inguste, pentru a nu obstructiona trecerea. Amenajarea bucatariei depinde de dimensiunea spatiului, astfel incat exista mai multe moduri de a distribui mobilierul. Distributia in forma de potcoava este o solutie adoptata mai ales in spatii mari, desi poate fi adaptata si la spatii mici.
Bucatariile in forma de L ofera un spatiu de lucru bun si, in functie de caz, si o zona de luat masa. In spatiile mici, acest aranjament este foarte bun pentru ca foloseste bine suprafata camerei. In sfarsit, cum am putea sa le uitam, bucatariile cu o insula centrala mare.
Devenite adevarate icoane de stil si obiecte de dorinta, ele reprezinta una dintre cele mai mari surse de inspiratie pentru un design atractiv.
Materialul
Materialul pe care il alegeti pentru bucatarie va avea de asemenea de-a face cu caracterul practic si functionalitatea. In zilele noastre exista multe materiale pentru bucatarie, dar, fara indoiala, trebuie sa va asigurati ca materialul este usor de curatat si de intretinut.
Trucuri de utilizat in bucatarie
Acum ca stiti cum sa va alegeti mobila de bucatarie, va prezentam si cateva trucuri pentru o viata mai usoara in acest spatiu.
- Curatati ghimbirul cu o lingura
Ghimbirul poate fi dificil de curatat cu toate umflaturile si neregulile sale. In loc sa folositi un cutit sau un curatator de legume, atingeti lingura. Razuieste-l pe piele si se va desprinde imediat, urmand fiecare contur si minimizand risipa.
- Obtineti un blender de imersie
Folosesc blenderul meu de imersie mai mult decat orice alta unealta electrica din bucatarie. Fie ca este vorba de piureul supelor direct in oala, de a scapa de cocoloasele urate din sosul meu de branza sau de a face maioneza sau olandeza in mai putin de doua minute, blenderul de imersie este instrumentul potrivit.
Mult mai usor de curatat decat un blender de blat sau un robot de bucatarie, nu este nevoie sa transportati ingrediente fierbinti dintr-o oala in borcanul blenderului si capacitatea de a lucra chiar si cu cantitati mici de ingrediente (cu conditia sa aveti o ceasca care sa se potriveasca corect cu capul sau).
- Pastrati o strecuratoare mica pentru citrice
Pastrez o strecuratoare mica cu maner in vasul meu pentru unelte, langa aragaz, astfel incat sa pot taia rapid o lamaie sau lime in jumatate si sa le storc direct prin strecuratoare in oala. Mult mai usor decat sa alegi semintele dupa aceea! Oh, si tii un vas plin cu unelte obisnuite langa plita, nu-i asa?
- Folositi aceeasi strecuratoare mica pentru oua
Aceeasi strecuratoare poate fi folosita pentru a face oua in forma perfecta. Cum? Spargeti ouale in strecuratoarea de deasupra chiuvetei si invartiti-le usor pentru a indeparta excesul de albus apos. Ceea ce ramane va fi un ou strans, in forma de ou, care se prajeste curat. Puteti folosi acelasi truc pentru a face oua prajite perfecte pentru imagine, gata de fotografiere glamour.