Portile culisante sunt porti care pot fi deschise lateral si orizontal. Ele aluneca usor prin dispozitivul de glisare in partea dreapta sau stanga a portii de intrare. Marele avantaj al portilor culisante este utilizarea spatiului care economiseste spatiu. Spre deosebire de portile batante, acestea ocupa mai putin spatiu in afara sau in interiorul portii de intrare.
In plus, spre deosebire de portile culisante, portile batante sunt mai predispuse la defecte care actioneaza asupra feroneriei din cauza parghiei crescute. Actionarile pentru porti culisante pot fi gasite in principal in portile culisante foarte largi. Actionarea manuala este suficienta pentru cele mai mici.
O poarta poate fi automatizata si dupa instalare. Portile culisante difera in primul rand prin puterea si caracteristicile lor. Optiunile de control acces sunt disponibile si cu accesoriile optionale. Poarta culisanta poate fi controlata si cu ajutorul unui transmitator portabil.
Operatorii pentru porti culisante sunt deosebit de impresionati datorita functionalitatii si combinabilitatii individuale cu diferite dimensiuni de poarta. Portile culisante pot avea o latime de pana la sase metri.
Pot fi controlate cu o inaltime a portii de doi metri si o greutate de pana la 300 de kilograme. Producatorii de porti culisante garanteaza un nivel ridicat de fiabilitate si utilizare pe termen lung a operatorului.
Operatorul de poarta culisanta este echipat cu un intrerupator de limita inductiv. Cu intrerupatorul de limita, usa este oprita optim in timpul miscarii. Aceasta oprire are loc prin doua foi de metal, care sunt absolut necesare pentru utilizarea portii.
Intrerupatorul de limita inductiv poate fi setat in cativa pasi. In primul rand, intrerupatorul de limita in sine este asamblat. Tabla este centrata pe stifturile filetate ale suportului.
Trebuie sa se asigure ca operatorul portii culisante este si in modul de functionare manual. Acum usa se deplaseaza in pozitia de deschidere ghidand-o cu mana. Se creeaza un spatiu de doi pana la cinci centimetri intre poarta si opritorul mecanic de limita.
Daca foaia se afla atat de departe in directia de deschidere incat LED-ul se stinge, a fost facut un pas important. Acum se va impinge foaia cu aproximativ 45 de milimetri mai departe, astfel incat sa poata fi insurubat strans pe suport. Apoi se va putea conduce poarta pana la jumatate si se va bloca sistemul.
Este recomandabil sa se efectueze cel putin un ciclu complet al usii. Trebuie sa se asigure ca usa se afla la o distanta intre doi si cinci centimetri de opritorul mecanic atunci cand este oprit. Daca nu este cazul, se schimba pozitia. Acest lucru asigura ca foile ajung corect la punctul de oprire.
In general, distanta dintre foile metalice si intrerupatorul de limita inductiv nu trebuie sa fie mai mare de cinci milimetri. Producatorii au numai materiale de inalta calitate, prin care asamblarea si reglarea intrerupatorului de limita sunt fara probleme.
Portile culisante de la S-metal.ro impresioneaza prin longevitate si sunt foarte fiabile in comparatie cu alti operatori de porti. Datorita suprafetei tratate special, unitatile nu sunt doar rezistente la intemperii, ci si robuste. Deoarece uzura pieselor individuale nu poate fi exclusa, producatorii ofera piese de schimb corespunzatoare.
Sumar articol:
De ce sa investesti in porti metalice?
Fierul forjat este un material pe care unii l-ar putea considera demodat. Astazi, multe materiale mai noi isi iau locul in constructia de porti si garduri, dar asta nu pentru ca fierul forjat nu este ideal pentru a lucra cu el. De fapt, adevarul este ca fierul forjat este una dintre cele mai bune optiuni pe care le ai cand vine vorba de design de garduri si porti, deoarece acestea adauga eleganta si un sentiment de opulenta oricarei proprietati.
In acest articol, vom analiza exact de ce este cazul. Vom enumera in jos caracteristici gasite in fierul forjat care il fac o optiune excelenta de design pentru orice casa. Sa incepem.
Sunt unice
Portile si gardurile din fier forjat, prin definitie, sunt modelate in design mai ales prin munca manuala. De obicei, nu sunt produse la scara comerciala, ceea ce inseamna ca fiecare design va fi o expresie unica a abilitatilor muncitorului. Acest lucru adauga un anumit caracter si farmec oricarei proprietati si poate aduce estetica fatadei dvs. la nivelul urmator.
Sunt incredibil de durabile
Portile din fier forjat sunt extrem de dure si pot rezista la impacturi multiple si puternice fara a se deforma sau a suferi daune. Ele sunt, de asemenea, rezistente la coroziune, ceea ce inseamna ca pot rezista la elementele naturale multi ani, pastrand in acelasi timp atractivitatea initiala.
Ele ofera niveluri mari de securitate
Deoarece sunt incredibil de puternice si de lunga durata, portile si gardurile din fier forjat pot tine efectiv pe cei din afara departe de proprietatea dumneavoastra pentru perioade lungi de timp.
Nu sunt predispuse la cele mai obisnuite modalitati de a incalca perimetrele, asa ca puteti fi siguri ca dumneavoastra si proprietatea dumneavoastra ramaneti in siguranta de intrusi.