Relatiile amoroase conflictuale ne afecteaza sanatatea fizica si psihica pe termen lung. Faptul ca suntem expusi la emotii negative in permanenta, ne distruge odata cu trecerea timpului. Si chiar daca relatiile inseamna de foarte multe ori stres si bataie de cap, pur si simplu nu putem trai singuri. De ce? Pentru ca exista un milion de alte lucruri care ne inveselesc atunci cand 1 devine 2.
De ce cuplurile fericite sunt mereu…fericite?
Au gasit forme inedite de comunicare
Cand exprimi ceva, nu o faci doar verbal, ci prin toate cele 5 simturi. Cuplurile fericite reusesc sa se surprinda in fiecare zi prin noi forme de comunicare.
Vrei sa-l fericesti vizual? Imbraca ceva sexi. Sau exprima-ti iubirea daruindu-i un tablou,o fotografie cu tine, creeaza ceva doar pentru el, etc.
Incerci sa-l convingi de ceva, dar nu stii cum sa-i spui? O voce calda, calma, un ton seducator vor fi intotdeauna un ajutor de nadejde.
Inainte sa te hotarasti asupra unei forme de comunicare, analizeaza ce fel de iubit/iubita ai. Un sarut poate insemna mai putin pentru cineva care iubeste mai mult vizual sau auditiv. Nu-ti face griji, iti vei da seama fara sa intrebi.
Se surpind tot timpul
Orice relatie este inedita la inceput, plina de mister, jucausa si antrenanta, nu doar emotional, ci si psihic. Magia poate sa dureze saptamani, luni sau ani buni. Cum faci ca ea sa reziste cat mai mult? Creativitate si perseverernta. De cand nu i-ai mai spus „te iubesc”? Ok, sunt convinsa ca si ea/el stie, dar ce-ar fi sa-i reamintesti? Si nu oricum. Nu alege o cina romantica, un restaurant select si muzica buna (desi nu e nimic gresit in a face asta din cand in cand). Spune-i asta cand gateste, cand va uitati la televizor. Nu trebuie sa astepti momentul potrivit, va insemna mult mai mult daca o spui sincer.
They make love, not war
Nu am vrut sa spun sex pentru ca relatiile nu se bazeaza doar pe asta, desi acesta joaca un rol important. Atingerile, imbratisarile si saruturile au rolul lor, in fiecare relatie. Cand am spus ca ar trebui sa o/il surprinzi din cand in cand, nu ma refeream si la intimitate, care trebuie sa fie cat mai nataurala si constanta.
Sunt genitili, fara a se scuza ca nu sunt „cool”
Pe vremuri relatiile se bazau mai ales pe respect si gentilete. De aceea, casatoriile durau mai mult. Sa-ti tratezi partenerul/partenera cu respect, chiar si atunci cand esti in contadictie, spune foarte multe despre relatia voastra. Nu vorbesc despre permisivitate, care poate duce la diferentieri de tipul: slab/puternic, cocos/gaina, etc. Vorbesc despre diplomatie, in adevaratul sens al cuvantului.
Esti pregatit(a) sa construiesti o relatie fericita?
Dincolo de incercarile noastre de a trai in armonie, intelegere si iubire, exista si ale cauze care ne saboteaza planul. Este vorba de subconstient, de mediul in care am trait, de personalitate si de multe alte lucruri. Ceea ce trebuie sa faci este sa gasesti toate aceste lucruri care te impiedica sa fii fericit si pur si simplu sa scapi de ele, sa le inlaturi din mintea ta. Acceptarea anumitor frustrari sau probleme, care isi au originea in trecutul familiar, este primul pas catre schimbarea de care ai nevoie.
Tu cum iti tratezi partenerul(a)? Ce altceva crezi ca mai e important atunci cand vine vorba de cuplurile fericite?