De ce sa ma demachiez in fiecare seara si dimineata?

0
(0)

Chiar daca ai venit noaptea tarziu din club si te simti extrem de obosita, trebuie sa aloci 15 minute procesului de demachiere. In momentul de fata ti se pare doar o munca inutila, pe care o poti face chiar si dimineata, insa nu ai idee ce se intampla la nivelul pielii din cauza amestecului de transpiratie, sebum, praf si machiaj.

Tot procesul de demachiere, indiferent daca vorbim despre cel de dimineata sau seara, va face ca pielea ta sa arate din ce in ce mai bine cu trecerea timpului. In cele ce urmeaza va vom prezenta anumite beneficii ale procesului de demachiere. De altfel, nu uita sa sa inveti cum sa te demachiezi corect.

Foarte multe persoane se intreaba daca s-au demachiat seara este necesar sa se demachieze si dimineata? Raspunsul este DA! In timpul noptii praful si scamele se aseaza din nou pe pielea ta. Daca acestea nu sunt indepartate la timp pot provoca alergii, cosuri sau puncte negre, iar produsele dermatologice nu isi mai pot face bine treaba din cauza stratului de murdarie.

Dimineata va trebui sa stergi toate aceste impuritati doar cu o simpla discheta demachianta si apa micelara. Cu siguranta vei observa pe discheta demachianta anumite dare gri. Repeta procesul pana cand discheta va ramane alba in urma procesului de curatare. De altfel, ai putea sa te speli pe fata cu un cleanser special conceput pentru tipul tau de piele, chiar inainte de a aplica serumurile, cremele si SPF-ul.

In ceea ce priveste procesul de demachere inainte de culcare, acesta poate fi mai dificil comparativ cu cel de dimineata. In primul rand trebuie sa te asiguri ca pe tenul tau nu mai exista nicio urma de machiaj inainte de a folosi scrubul, tonerul, serumul si crema de noapte. Daca urmezi cu strictete rutina de demachiere seara, nu vei mai avea urmatoarele probleme dermatologice.

  • Puncte negre. Aceste mici imperfectiuni apar din cauza porilor dilatati, a excesului de sebum si a impuritatilor. Daca va demachiati corespunzator in fiecare seara, automat vei sterge si excesul de sebum de pe pielea ta. De altfel, vei putea folosi cu usurinta anumiti acizi pentru exfoliere, dar si anumite produse destinate combaterii punctelor negre.
  • Acneea si cosurile. De cele mai multe ori cosurile apar cand punctele negre se infecteaza. Totodata, aparitia cosurilor se datoreaza si hormonilor, alimentatie si a igienei precare. In special, tenul acneic trebuie curatat in mod corespunzator astfel incat acneea sa fie tratata. In cazul in care neglijezi aceste aspecte, trebuie sa fii constienta de faptul ca acneea lasa cu timpul semne care pot fii mult mai greu de indepartat decat afectiunea in sine.
  • Ridurile premature.
  • In anumite zone ale fetei ridurile pot aparea mult prea repede, iar aici vorbim despre ridurile din zona ochilor, a fruntii, a gurii si a obrajilor. Chiar daca se poate injecta botox in frunte, in zona gurii si in pometi pentru a estompa aspectul acestor riduri, tineti cont de faptul ca ridurile din zona ochilor nu pot fi estompate atat de usor. Asadar, seara inainte de culcare hidratati in special aceste zone.

Cât de util a fost acestă articol?

Fă clic pe o stea pentru a evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.