Ce sunt virusii
Virusii sunt organisme patogene parazite, neclasificate ca fiind vii, pentru ca nu au membrana celulara, metabolism, respiratie si nu se pot reproduce in afara unei celule vii. Virusii sunt organisme cu o singura catena sau cu dublu catena de AND sau ARN, sau ambele, in cautarea unei celule pe care sa o invadeze.
Odata ajunsi in interior, virusii reprogrameaza celula cu AND-ul sau ARN-ul propriu si se inmultesc in masa. Acest lucru duce la aparitia mai multor catene de virusi noi care cauta celule pe care sa le invadeze. Virusii ARN genereaza mutatii mai usor decat cei AND. Astfel SARS, gripa aviara, gripa porcina, hepatita, rujeola, poliomelita, febra galbena si Ebola – toti sunt virusi ARN.
Cum lupta organismul cu virusii
Corpurile noastre combat constant diverse organisme invadatoare, printre care si virusii. In prima linie de aparare sunt pielea, mucoasa si acidul gastric. Daca inhalam un virus, mucoasa il prinde si incearca sa il expulzeze. Daca este inghitit, acidul gastric il poate ucide. In cazul in care virusul trece de prima linie de aparare, intra in joc sistemul imunitar. Fagocitele declara razboiul si elibereaza interferonul pentru protejarea celulelor din jur. Daca nu pot distruge forta invadatoare, fagocitele cheama limfocitele pentru a participa la lupta.
Din fericire, limfocitele pastreaza o amintire a tuturor infectiilor anterioare. Astfel, se formeaza anticorpii si organismul stie sa lupte cu orice infectie pe care o recunoaste.
Cum actioneaza un tratament antiviral
Tratamentele antivirale nu ucid direct virusul, ci il blocheaza in interiorul celulelei impiedicandu-l sa se reproduca. Singura problema ar putea consta in faptul ca orice tratament antiviral trebuie administrat in cel mult 48 de ore de la aparitia simtomelor, sau ca nu functioneaza, virusul fiind modificat.
Antibioticele nu sunt recomandate in tratamentele antivirale
Antibioticele nu omoara virusii, ci bacteriile. Din pacate, antibioticele afecteaza si bacteriile bune care ajuta la mentinerea echilibrului florei intestinale. Astfel, daca luam antibiotice in cazul unei infectii virale, se poate ajunge la Candida, sistemul imunitar fiind nevoit sa lupte cu o infectie suplimentara exact atunci cand are nevoie de toate resursele pentru a combate o infectie virala.
Tratamente naturiste pentru combaterea virusilor
Tratamentele naturiste sau conventionale pentru combaterea virusilor sunt orientate catre sustinerea si stimularea sistemului imunitar. Astfel, acestea se bazeaza pe substantele active din plante si uleiurile esentiale, cum este Biosept sirop, consum sporit de lichide, odihna si o alimentatie cat mai sanatoasa. Tratamentele naturiste amelioreaza simptomele, imbunatatesc sanatatea intestinala si sustin activitatea sistemului imunitar, fiind recomandate in prevenirea si combaterea virusilor.