Detoxifiere naturala: 7 alimente pentru curatarea organismului

0
(0)

detoxifiere naturala

Detoxifiere naturala, printr-o alimentatie sanatoasa

Starile de oboseala accentuata, lipsa de concentrare, pofta exagerata de dulce, scaun neregulat, balonarea, durerile de cap… toate aceste neplaceri de zi cu zi ar trebui sa te faca sa te gandesti serios la o detoxifiere naturala a organismului. Si nu e nimic complicat: consumul de apa si cateva alimente delicioase te vor ajuta sa te pui rapid pe picioare.

Sa vedem, asadar, top 7 al alimentelor minunate pentru o detoxifiere naturala si o energizare rapida, intr-o ordine aleatorie.

Detoxifiere naturala: top 7 alimente

Lamaia: incepe-ti ziua cu o limonada proaspata sau cu zeama de la lamaie amestecata cu un pahar de apa calduta. Deosebit de bogata in vitamina C, lamaia ajuta la echilibrarea rapodrtului acid-alcalin si a pH-ului din organism, stimulandu-l sa elimine mai usor toxinele acumulate din mediu sau prin alimentatie.

Usturoi: orice dieta axata pe detoxifierea naturala ar trebui sa contina usturoi din plin! Pe langa puternicele sale proprietati antivirale, antiseptice, antioxidante si antibiotice, usturoiul ajuta la echilibrarea apetitului si ne ajuta sa dam jos kilogramele in plus, stimuland totodata ficatul  si contribuind astfel la curatarea organismului de toxine.

Seminte de in: 2 linguri de seminte de in pe zi acopera 100% necesarul de acizi grasi omega 3 al organismului tau, insa si o jumatate de lingurita daca vei consuma, vei observa imbunatatiri semnificative in ceea ce priveste digestia si, automat, eliminarea toxinelor, fiind o sursa absolut minunata de fibre!

Anghinare: consumul de anghiare este esential pentru o detoxifiere naturala a organismului, acestea stimuland si protejand sanatatea bilei si a ficatului. De asemenea, anghinarele au si un usor efect diuretic, asigurand eliminarea eficienta a toxinelor. Anghinarele contribuie si la reglarea colesterolului, la mentinerea unei flore intestinale sanatoase si la ameliorarea tranzitului intestinal, indepartand balonarea, refluzul acid sau greata.

Frunze de papadie: incadrate usor fortat in categoria “alimente”, frunzele de papadie au proprietati detoxifiante de exceptie! Extrem de bogate in antioxidanti, frunzele de papadie consumate cateva zile la rand (in salate, spre exemplu) contribuie la regenerarea celulelor hepatice si stimuleaza activitatea ficatului, dar si secretia bilei, imbunatatind digestia si furnizand organismului o cantitate importanta de vitamine si minerale.

Sfecla: sursa minunata de vitamina C, B3, B6, B9, potasiu, fosfor, magneziu, fier sau calciu, sfecla imbunatateste digestia si metabolismul, contribuie la o mai buna eliminare a toxinelor si la buna functionare a vezibii biliare si a ficatului. De asemenea, aceasta proprietati energizante deosebite, inlaturand oboseala si imbunatatind rezistenta fizica.

Mere: atat de la indemana noastra, merele sunt excelente pentru o detoxifiere naturala, acestea fiind extrem de bogate in fibre, vitamine, minerale si flavonoide, care stimuleaza activitatea bilei si a ficatului, ajutand organismul sa lupte impotriva aditivilor si a metalelor grele din alimente. Alege merele naturale, chiar daca sunt mai lovite sau mai patate si fereste-te de cele perfecte, “ca de ceara”.detoxifiere naturala

Alte cateva alimente eficiente pentru o detoxifiere naturala…

… sunt varza de Bruxelles, legumele cu frunze verzi, semintele de dovleac, nucile si migdalele, patrunjelul, sparanghelul, quinoa, algele, morcovii, citricele, napul, curcuma, oezul brun sau fructele Goji. Numai bunatati!

Cât de util a fost acestă articol?

Fă clic pe o stea pentru a evalua!

Evaluare medie 0 / 5. Număr de voturi: 0

Niciun vot până acum! Fii primul care evaluează acest articol.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.