Fructul dragonului, cunoscut si sub numele de pitaya sau pitahaya, se gaseste mai ale in America de Sud, dar si in Asia de Sud, in special in Malaezia, Taiwan si Vietnam. Pitaya este fructul care apare „peste noapte” din florile de cactus. Poate fi rosu sau galben, alb sau roz si contine seminte micute negre, care sunt, de asemenea, comestibile. Fructul dragonului este mancat in stare naturala, dar poate fi gasit si uscat in magazine si supermarketuri.
Fructul dragonului – valorile nutritionale, vitamine si minerale
Fructul dragonului si beneficiile sale pentru sanatate
- Ajuta la neutralizarea sustantelor toxice, cum sunt metalele grele, si reduce nivelul de colesterol din sange
- Sursa buna de antioxidanti, previne radicalii liberi si protejeaza impotriva cancerului
- Lupta impotriva racelilor, mai ales a tusei si a astmului
- Vitamina C ajuta la vindecarea rapida a cicatricelor, zgarieturilor si protejeaza sistemul imunitar
- Vitamina B2 reda pofta de mancare
- Vitamina B1 creste nivelul de energie din corp si stimuleaza metabolismul.
- Ajuta la refacerea tesuturilor pielii, o hidrateaza.
- Imbunatateste vederea si previne hipertensiunea.
- Sursa de calciu si cea de potasiu ajuta la mentinerea sanatatii oaselor si a dintilor.
- Ajuta la reducerea nivelului de zahar din sange, mai ales pentru cei care sufera de diabet tip II.