Fulgi de ovaz – proprietati ale micului dejun ideal
Importanta micului dejun este deja indiscutabila, insa nu doar masa in sine este esentiala, ci si ce anume consumi de dimineata. Ai incercat vreodata un bol cu lapte si fulgi de ovaz? Proprietati anticancerigene, impotriva bolilor de inima, a diabetului si a obezitatii si continut mare de vitamina E, vitamine din complexul vitaminic B, zinc, fier, seleniu, magneziu, fibre si proteine… sunt doar cateva dintre motivele pentru care at trebui sa consumi in mod regulat fulgi de ovaz.
Toate acestea, bineinteles, pe langa gustul deloc de neglijat!
Iata, asadar, cateva dintre beneficiile cei mai hranitoare cereale – ovazul:
Fulgi de ovaz – proprietati esentiale:
– Fulgi de ovaz – pentru reglarea colesterolului: o jumatate de cana de fulgi de ovaz scade nivelul de colesteterol rau – LDL, fara a afecta nivelul colesterolului bun – HDL, diminuand astfel considreabil riscul asociat bolilor cardiovasculate; mai mult, conform cercetatorilor de la Harvard, cei care consuma zilnic fulgi de ovaz prezinta un risc mai mic cu 29% de a suferi de insuficienta cardiaca.
– Fulgi de ovaz – impotriva diabetului de tip II: cantitatea mare de fibre solubile din compozitia fulgilor de ovaz incetineste digestia amidonului, evitandu-se astfel cresterea brusca a nivelului de zahar din sange si mentinand senzatia de satietate pentru mai mult timp,fulgii de ovaz fiind astfel un aliment minunat pentru persoanele care sufera de diabet sau pentru cei care isi doresc sa piarda in greutate.
– Fulgi de ovaz – proprietati pentru imbunatatirea vederii: datorita cantitatii mari de fibre, atat de sanatoase, se pare ca un consum regulat de fulgi de ovaz este eficient impotriva degenerescentei maculare, conform specialistilor de la Center For Vision Research din Australia.
– Fulgi de ovaz – proprietati energizante: bogati in vitamine si minerale, fulgii de ovaz au un puternic efect tonic si pot fi extrem de valorosi in special in perioadele de suprasolicitate fizica sau intelectuala, dar si in lupta impotriva asteniei, a anemiei sau a stresului puternic.
– Fulgi de ovaz – proprietati de intarire a sistemului imunitar: consumul frecvent de fulgi de ovaz ne protejeaza impotriva virozelor si a gripei, conferind rezistenta organismului, dar si un tonus psihic excelent!
– Fulgi de ovaz – proprietati anticancerigere: datorita continutului mare de fitochimicale (lignani) – substante din compozitia vegetalelor care protejeaza oirganismul de actiunea radicalilor liberi -, consumul regulat de ovaz scade riscurile de cancer, in special pe cele asociate cancerului de san, protejand totodata si tractul gastrointestinal si indepartand problemele digestive datorita cantitatii mari de fibre solubile si insolubile.
Fulgi de ovaz – proprietati ale unei gustari sanatoase
Cu lapte, in prajituri, briose, fursecuri sau in salate, fulgii de ovaz reprezinta un plus de gust si de sanatate in viata ta, deci de ce ti-ai refuza astfel de beneficii cand este atat de simplu sa te bucuri de ele?
Pofta buna! 😀