Mancare organica – secretul unei diete reusite
Ti s-a intamplat vreodata sa tii o dieta formata doar din fructe si legume si sa slabesti foarte putin sau chiar deloc? Daca da, afla ca nu organismul tau este de vina, ci alimentele consumate sau, mai precis, toxinele din compozitia lor…
Multe dintre produsele pe care le cumperi de la un magazin alimentar sau chiar din piata contin diverse chimicale pe care corpul tau trebuie sa le proceseze si sa le inlature pentru a nu-ti afecta intreg sistemul, iar acest proces se petrece in ficat, laboratorul organismului si organul cheie intr-o dieta. Ingreunarea sarcinii sale duce la ingreunarea eforturilor tale de a slabi. Nu acelasi lucru se intampla cand consumi mancare organica.
Mancare organica- procesata mai usor
Este extrem de important sa-ti “hranesti” ficatul corespunzator pentru a asigura o buna functionare a sa, adica trebuie sa consume multe fibre si sa eviti alcoolul si alimentele bogate in chimicale. Fibrele ajuta la eliminarea din organismul uman a toxinelor si a resturilor nefolositoare, prevenind depunerea lor sub forma de grasimi. Acest proces de “curatare” se petrece zilnic, iar sarcina ta este sa-l usurezi.
Daca obisnuiesti sa consumi multe grasimi, aditivi sau chimicale, acestea devin din ce in ce mai greu de eliminat si conduc catre ceea ce se numeste “ficat gras”, afectiune care, la randul ei, afecteaza in mod negativ rezultatele unei diete. Iar toate aceste “otravuri” pentru organism pot fi procurate nu neaparat din coloranti si conservanti, ci chiar din fructele si legumele cumparate din supermarket sau din piata. Cu alte cuvinte, atata timp cat nu consumi mancare organica certificate, poti duce un stil de viata nesanatos fara a stii macar…
Legumele si fructele, spre exemplu, pot fi injectate cu diverse substante mai mult sau mai putin toxice pentru a li se prelungi viata de raft si aspectul natural. Si agricultorii isi pot trata in acelasi mod culturile pentru o recolta mai bogata sau mai timpurie si, deci, pentru profituri mai mari, cu riscul sanatatii consumatorilor…
Mancarea organica – mai sanatoasa si mai usor de digerat
Mancarea organica indeplineste toate criteriile unei vieti sanatoase si ale unei diete reusite: bogata in fibre, saraca in grasimi si fara continut de chimicale. Astfel, mancarea organica usureaza sarcina de procesare a ficatului, grabind eliminarea resturilor din organism si arderea grasimii in surplus.
Consumand alimente tratate intr-o dieta este ca si cum ti-ai sabota singur eforturile de a slabi. Daca vrei sa dai cateva kilograme jos, mai bine tii o dieta bazate pe o alimentatie cu adevarat naturala si-ti mai permiti cate un rasfat dulce din cand in cand, fapt chiar recomandat pentru a obtine rezultate satisfacatoare si a nu “cadea in pacat” intr-un mod iremediabil.
In concluzie, ceea ce consumi intr-o dieta trebuie sa fie cu adevarat natural, nu doar la supafata, iar o mancare organica te poate ajuta sa obtii silueta dorita intr-un timp cat mai scurt si fara a-ti periclita sanatatea.
Ai remarcat foarte multe lucruri interesante in articol! ps Fain website .
Din nefericire, mancarea bio devine din ce in ce mai inaccesibila, si costa foarte mult, taranii nostri pentru a putea rezista pe piata au inceput sa introduca si ei in produse tot felul de chimicale, astfel incat in cativa ani o sa fie imposibil sa mai poti cumpara ceva bio la preturi normale