Migdale – proprietati valoroase ale unui aliment complet
Spune-mi, cand ai mancat ultima data migdale? Daca nici nu-ti mai poti aminti, crede-ma: in urma lecturii acestui articol, primul lucru pe care-l vei pune in cosul de cumparaturi va fi o punguta de migdale crocante si delicioase, minunate pentru sanatate! Vitamina A, B, E, F, K, calciu, fier, magneziu, zinc, fosfor, seleniu, acid folic, acizi grasi Omega 3 si Omega 6, fibre si proteine, toate aceste minuni se gasesc in micutele migdale; proprietati antitumorale, de intarire a imunitatii, energizante, de infrumusetare si multe altele fac migdale un aliment ce n-ar trbui sa lipseasca din dieta ta zilnica.
Migdale – proprietati curative cu gust minunat
– Migdale – proprietati probiotice: consumul frecvent de migdale imbunatateste digestia, diminueaza numarul de bacterii “rele” din tubul digestiv, combate constipatia si accelereaza metabolismul; pentru o absorbtie eficienta a mineraleleor din migdale, recomandat este sa consumi migdalele alaturi de alimente bogate in vitamina C.
– Migdale – proprietati esentiale pentru inima: cu o cantitate insignifianta de grasimi saturate si colesterol 0 si datorita continutului mare de potasiu, magneziu, vitamina E si grasimi monosaturate, consumul regulat de migdale reduce riscurile de infarct, impiedica formarea de cheaguri in sange si regleaza nivelul de colesterol, dar si de insulina.
– Migdale – proprietati de stimulare a sistemului imunitar: in special in sezonul rece, recomandat este sa consumi aproximativ 20 de migdale zilnic pentru a te feri de gripa si raceala, substantele continute de acestea (in special cele din coaja migdalelor) crescand capacitatea mecanismelor de aparare ale corpului impotriva virusurilor si a infectiilor.
– Migdale – proprietati de stimulare a celulelor cerebrale: consumul de migdale este extraordinar de benefic pentru creier, in special la copii si persoane varstnice, continutul mare de acizi grasi Omega 6 si fosfor contribuind substantial la dezvoltarea si functionarea optima a creierului; de asemenea, importanta este si actiunea antidepresiva a triptofanul, aminoacid esential pentru creier aflat in compozitia migadalelor.
– Migdale – proprietati anticancerigene: datorita continutului foarte mare de antioxidanti, migdalele protejeaza organismul de actiunea radicalilor liberi, iar cantitatea semnificativa de fibre contribuie la diminuarea riscurile de cancer de colon sau de cancer rectal.
– Migdale – proprietati minunate pentru piele si par: vitamina E, acizii grasi Omega 6 si calciul din compozitia migdalelor intaresc si confera stralucire firului de par, imbunatatesc aspectul pielii si ne ajuta sa ne pastram sanatatea danturii pentru mai mult timp.
– Migdale – proprietati energizante: consumul de migdale remineralizeaza organismul, ajutandu-l sa depaseasca mai usor strarile de oboseala fizica sau psihica si perioadele de suprasolicitare intelectuala, conferindu-ne energie si imbunatatind capacitatea de invatare si memorare.
– Migdale – ajutor in curele de slabire: datorita continutului mare de fibre, proteine si grasimi sanatoase, migdalele ne confera o senzatie de satietate de lunga durata si indeparteaza pofta de alimente bogate in grasimi sau zahar. Un pumn de migdale reprezinta o gustare ideala, insa nu trebuie sa exagerezi, deoarece migdalele sunt destul de bogate in calorii, 100g de migdale insemnand 570 calorii.
Migadale – proprietati minunate pentru tinerete si sanatate
Asadar, iata ce se afla in spatele acestor micute si gustoase fructe, prea putin luate in considerare de noi toti. Migdalele sunt excelente atat ca simpla gustare, cat si ca garnitura pentru mancarurile cu carne de pui, peste sau in salate.
Yummi! Pofta buna! 😀