Stresul e parte din viața noastră, fie că ne place sau nu. Și anxietatea la fel. Însă există un moment în care combaterea stărilor apăsătoare devine necesară pentru ca sănătatea noastră psihică sau fizică să nu fie afectate.
Și cum stresul și anxietatea afectează pe toată lumea, ți-am pregătit un material din care vei afla cum se manifestă stresul, anxietatea și cum te pot ajuta plantele pentru a fi în echilibru din punct de vedere psiho-emoțional.
Cum se manifestă stresul
Știm că fiecare om se manifestă diferit atunci când este stresat. Însă există anumite stări pe care le trăiește aproape oricine în acele momente mai puțin plăcute:
- nervozitate,
- senzație de copleșeală,
- confuzie,
- iritabilitate,
- agitație.
Ca să nu mai vorbim faptul că organismul resimte și el din plin aceste stări. Amețeala, insomniile, lipsa energiei și palpitațiile sunt doar câteva simptome fizice pe care le poți trăi.
Cum se manifestă stările de anxietate
Stările de anxietate au la bază frica, una dintre emoțiile primare ale omului. Frica ne trezește instinctul de supraviețuire, ceea ce, în esență, este un lucru bun. Problema intervine atunci când te trezești într-o stare permanentă de frică, pentru că așa se manifestă anxietatea, pe lângă teamă, îngrijorare și:
- senzație de nod în gât,
- stări de neliniște,
- probleme cu somnul,
- oboseală.
Dacă aceste manifestări sunt acute și nu cronice, poți folosi remedii naturiste ca să combați stresul și stările de anxietate.
Plante pentru combaterea stresului și tratarea stărilor de anxietate
O plantă recomandată în tratarea stărilor de agitație și nervozitate este lavanda. Linaloolul, substanța prezentă în plantă, ajută la calmarea sistemului nervos. Poți s-o consumi sub formă de ceai.
O altă plantă care merită menționată este ghimbirul, folosită atât pentru combaterea stresului, cât și pentru a da un gust special anumitor mâncăruri. Mai mult, extractul de ghimbir combinat cu alte extracte naturale ajută libidoul masculin, conform acestor păreri Pops, suplimente pe bază de plante.
Nu trebuie să uităm nici de ginseng, care ajută în caz de anxietate și stres. Conform acestor păreri X-pill, ginsengul nu numai că e benefic în cazul gestionării situațiilor stresante, însă ajută și la circulația sângelui, care duce la mărirea în volum a penisului.
Valeriana merită o mențiune specială la capitolul plante antistres, având efecte calmante puternice. Că o consumi sub formă de ceai, tinctură sau pulbere, te va ajuta să treci mai repede peste perioadele stresante.
Indiferent că se consumă sub formă de ceai sau mix de plante pentru alte afecțiuni, lavanda, ghimbirul, ginsengul sau valeriana sunt un real ajutor pentru combaterea stresului și a stărilor de anxietate.