Daca vrei sa scapi de kilogramele in plus, stii in mod cert ca un aspect esential al unei diete este cel legat de sanatate.
Dieta Rina este una dintre cele mai populare metode de a slabi intr-un mod sanatos si in acelasi timp rapid.
Atu-urile sale:
- nu trebuie sa te infometezi,
- nu trebuie sa tii socoteala caloriilor pe care le consumi la fiecare masa,
- slabesti intr-un mod vizibil si te vei simti mai bine ca niciodata.
Milioane de oameni au incercat deja aceasta dieta, iar rezultatele au fost dintre cele mai spectaculoase si mai durabile!
Conceputa de un medic sportiv din SUA, Dieta Rina a fost atent analizata de nutritionisti din toata lumea si a primit, de asemenea, cele mai bune recomandari din partea cardiologilor.
Vedetele care au urmat aceasta dieta rapida si sanatoasa s-au declarat mai mult decat satisfacuti. Astfel, Dieta Rina a devenit cea mai populara metoda de slabire din lume, fiind recomandata chiar si sportivilor de performanta.
In plus, medicii recomanda aceasta dieta chiar si celor care sufera de boli cardiovasculare, pentru ca dincolo de slabirea in sine, dieta implica si un proces de detoxifiere pentru organism.
Sumar articol:
Ziua 1 – Proteine
Micul dejun
Portocale, Kiwi
Gustari
Fructe proaspete, Legume proaspete
Incepand de dimineata si pana la pranz, poti servi gustari, din 2 in 2 ore, constand in fructe proaspete si legume.
Pranz
Piept de pui cu salata
Ingrediente:
2 piepti de pui fara piele
Legume pentru supa
1 vanata mare
1 rosie
½ lingurita oregano
½ lingurita rozmarin uscat
1 usturoi zdrobit
patrunjel taiat fin
1 lingura de ulei de masline
Sare
Piper negru
Amesteca uleiul de masline cu usturoiul zdrobit si cu rozmarinul. Taie vanata in felii, pune deasupra amestecul de ulei si pune apoi feliile pe gratar, pana devin maro-aurii pe ambele parti. Pune deasupra feliile de rosie si orneaza cu patrunjel. Fierbe un piept de pui la foc mic (pastreaza-l pe celalalt pentru cina) in supa de legume. Pieptul de pui ar trebui sa fie dezosat, apoi pregatit pe acelasi gratar pe care ai prajit feliile de vanata, pana cand devine si el maro-auriu pe ambele parti.
Vei pregati o salata mixta.
Pentru aceasta masa poti servi si o felie normal de paine.
La pranz, dupa ce mananci carnea poti bea 300 ml de zeama simpla de pui.
Cina
La cina, poti servi jumatate din cantitatea de mancare de la pranz, fara supa sau paine.
Ziua 2 – Amidon
Micul dejun
3 caise, 1 banana
Poti servi 3 caise sau o banana taiata in felii.
Gustari
Fructe proaspete, Legume proaspete
Poti avea cate o gustare la fiecare doua ore.
Pranz
Soia cu orez si legume
Ingrediente:
Orez – 100 g
1 lingura de soia
1 rosie
½ ceapa
1 catel usturoi
2 linguri de porumb murat sau la conserva
cimbru si cimbrisor
1 lingurita sos de rosii
½ cana supa
Pune orezul la fiert. Dupa ce acesta a fiert, ia o jumatate din cantitate si amestec-o cu soia fiarta, rosia taiata cubulete, ceapa tocata fin, usturoiul, porumbul, cimbrul si cimbrisorul. Separat, amesteca sosul de rosii cu supa. Unge o tava si pune compozitia in trei straturi: un strat de orez, un strat de soia si orez si orezul ramas deasupra. Toarna, la final, amestecul de sos de rosii si supa. Coace jumatate de ora in cuptorul preincins, la 175 de grade Celsius.
Supa ungureasca
Ingrediente:
Varza murata – 400 g
4 cartofi
1 lingura de ulei
1 ceapa mica
1 lingurita de paprika
1 lingurita de pasta de tomate
1 catel de usturoi
Chimen
1 frunza de dafin
Sare
Piper negru – cateva boabe
Supa 700 ml
Gateste ceapa in ulei, adauga apoi usturoiul, pasta de tomate, paprika, chimenul, frunza de dafin si piperul. La final adauga zeama. Cand intregul amestec da in clocot, poti adauga varza murata si cartofii, taiati cubulete mici. Supa trebuie gatita pana cand totul devine moale. Asezoneaza la final cu sare, dupa gust.
Poti manca alaturi o felie de paine.
Poti sa prepari aceasta reteta si cu varza proaspata, dar in acest caz este recomandabil sa adaugi putin otet.
Cina
La cina poti manca jumatate din masa de pranz.
Ziua 3 – Carbohidrati
Micul dejun
Struguri, Kaki
Un ciorchine de struguri SAU doua fructe kaki.
Micul dejun
1 banana, Struguri
In a treia zi a planului de intretinere, poti manca o banana sau doi struguri, alaturi de o ceasca de cafea sau de ceai.
Gustari
Nu te infometa! E preferabil sa mananci gustari bogate in vitamine, odata la fiecare doua ore, pana la ora pranzului (fructe sau legume proaspete, fara alt tip de mancare). Insa nu uita, doar pana la pranz! Acest sfat trebuie urmat in orice zi de dieta, fie ca este zi de proteine, fie ca este zi de amidon sau de carbohidrati.
Pranz
Pizza
Ingrediente:
Faina – 250 grame
Drojdie – 15 g
½ lingurita de zahar
Sare
4 linguri sos de tomate
1 lingurita de ulei de masline
Dizolva zaharul si drojdia in apa calda. Cand drojdia incepe sa se umfle, poti adauga faina cu sarea si sa formezi aluatul. Aluatul trebuie lasat sa se odihneasca timp de jumatate de ora, dupa care vei intinde o foaie mica, pe care o vei unge cu ulei de masline si o vei acoperi cu sos de rosii.
Coace pizza pentru 20 de minute in cuptorul preincalzit, la 200 de grade Celsius.
Blatul de pizza poate fi de asemenea si cumparat din comert.
Sosul de rosii poate fi inlocuit cu rosii zdrobite si condimente.
Hrisca cu germeni de soia
Ingrediente
Hrisca – 120 grame
1 ½ ceasca germeni de soia
1 ceapa
1 catel de usturoi
Sare
Piper negru
Patrunjel
1 lingura de ulei
Ingredientele pentru salata – optional
Gateste hrisca potrivit instructiunilor de pe pachet. Daca vrei sa mananci hrisca si la cina atunci foloseste o cantitate de 150 de grame.
Caleste ceapa in ulei si pune apa usor deasupra. Adauga germenii de soia, piperul, sarea si daca este necesar cateva linguri de apa. Gateste hrisca repede si amesteca si celelalte ingrediente.
Las-o acoperita timp de 5-10 minute pentru a deveni gustoasa. Asezoneaza generos cu patrunjel tocat.
Ca garnitura, poti prepara o salata cu telina si mar: taie in bucatele o telina si un mar si amesteca-le cu un dressing facut din urmatoarele ingrediente: ½ iaurt, 1 lingura de maioneza, 1 lingura de mustar si 1 lingurita de capere. Amesteca toate ingredientele bine si lasa-le putin in frigider putin, pentru ca telina sa absoarba dressingul.
Cina
Ingrediente:
O felie de tort
3 cupe de inghetata
4 patratele de ciocolata neagra
Poti manca fie o felie de tort, fie 3 cupe de inghetata si 4 bucatele de ciocolata neagra.
Ziua 4 – Fructe
Micul dejun
1 mango SAU o ceasca de capsuni
Gustare
Suc de fructe, Suc de legume
Pana la pranz, poti servi un pahar de suc de fructe sau de legume.
Pranz
Fructe coapte
Ingrediente:
1 banana
2 kiwi
2 portocale
2 prune
1 ceasca de zmeura
Taie felii o banana si doua kiwi si pune-le intr-un bol, alaturi de feliile de portocale, doua prune si o ceasca de zmeura. Toarna sucul de la portocala si amesteca toate ingredientele usor. Acopera interiorul unui vas de gatit cu o folie de aluminiu, in asa fel incat marginile sa poata fi indoite si bine sigilate, pentru a impiedica sucul sa se scurga. Pune fructele in vas, impacheteaza marginile strans si coace fructele timp de 7 minute in cuptorul preincins, la 190 de grade.
Daca doresti, poti alege si alte fructe.
Gustare
1 mana de miez de nuca si o ceasca de ceai, ideale pentru a fi servite intre pranz si cina.
Cina
Ingrediente:
10 caise deshidratate
10 migdale
1 lingura de suc de fructe sau sirop, de orice fel
hartie pentru copt
Pentru un desert delicios, vei avea nevoie de 10 caise, 10 migdale si 1 lingura de suc de fructe sau de sirop. Pune toate ingredientele intr-un blender si mixeaza-le pana cand obtii un amestec uniform. Pune amestecul pe o hartie de copt. Tai-o in diferite forme.
Serveste cu ceai.
Cina
1 banana, Miez de nuca
Ziua 5
Micul dejun
2 mere SAU 8 kiwi
Pranz
Salata cu somon crocant
Ingrediente:
Fileuri de somon – 2
Sucul de la o lamaie
o conopida mica
½ varza verde
½ varza rosie
1 praz
Sare
Piper negru
1 lingura de ulei de masline
1 lingurita de rozmarin uscat sau 4 tulpini mici proaspete
Spala si taie in fasii fileurile de somon si lasa-le la marinat in suc de lamaie.
Cat timp pestele sta la marinat, poti prepara salata (poti pastra cateva fasii de somon pentru marinat in suc de lamaie pentru cina).
Taie legumele fin, cu exceptia conopidei, care va fi intai separata in buchetele si apoi gatita la aburi.
Amesteca ingredientele pentru salata, adaugand sare si piper, si o lingura de ulei si suc de lamaie. Asezoneaza cu rozmarin si coaja de lamaie. Gateste somonul intr-o tigaie de teflon si adauga ca garnitura la salata.
Poti servi cu o felie de paine si poti bea 300 de ml de supa clara, care poate fi facuta dintr-un cub de supa concentrat.
Fileul de somon poate fi inlocuit cu un alt tip de peste slab sau cu carne slaba de pui sau chiar cu tofu.
Salata de sfecla rosie
Ingrediente
Sfecla gatita – 200 grame
Germeni – 15 g
Sucul de la o jumatate de lamaie
1 lingurita de ulei de masline
Cina
Poti manca jumatate din masa de pranz, dar fara supa sau paine.
P.S. Pune la inmuiat 8 smochine pentru micul dejun de a doua zi.
Va recomandam si: Slabit sanatos
Bună și-a! A-și dori și eu carte cu diete dacă ar fi posibil. Multumesc!