Suc de mere 100% natural?
Aditivi, conservanti, potentiatori de gust, acizi, etc…. in mare, cam asta e ceea ce gasim daca avem suficienta curiozitate sa ne uitam pe etichetele diverselor sucuri si bauturi racoritoare pe care le consumam. Am ajuns sa ne bucuram daca se strecoara si un 20-30% dintr-un fruct sau altul. Si, din cand in cand, ne sare in ochi cu caractere mari mentiunea ¨100% fruct¨, insa surpriza: ori e facut din concentrat, ori in cele 20-30% fruct s-a folosit intreg fructul… Oare mai exista ceva 100% natural? Chiar nu putem bea un pahar de suc facut direct si DOAR din fruct, decat daca il facem noi la storcator?!
Sunt o amatoare a targurilor si magazinelor traditionale si o consumatoare inraita de alimente si bauturi naturale si, prin urmare, cunosc foarte bine piata de profil din Romania, atat de dezvoltata cat este ea in acest moment. M-am oprit asupra sucului natural de mere pentru ca am avut norocul sa dau acum cateva luni la Targul Taranului din Bucuresti peste un producator surprinzator care prin calitatea produsului sau mi-a atras atentia imediat si m-a transformat in client fidel. Este vorba de Valea Mare, o afacere de familie a unor iubitori de fructe care au dorit sa vina intr-o lume saturata de alimente artificiale si de proasta calitate cu un produs in intregime natural pentru persoane cu un stil de viata natural si sanatos. Sucul de mere Valea Mare este produs 100% din fruct si sloganul lor ¨direct din natura¨ nu sunt doar cuvinte aruncate, ci chiar am avut impresia ca beau mere la pahar!
Suc de mere Valea Mare – savoarea intacta a merelor
Evident ca de-a lungul timpului am incercat diverse alte sucuri de mere naturale, unele bunicele, altele total lipsite de savoare, insa la toate parca lipseste ceva din gust: acea aroma si consistenta proaspata a merelor rumene, gata de cules, pe care o tin minte din vacantele pe care le petreceam la bunici. Ei bine, sucul celor de la Valea Mare parca m-a dus inapoi in copilarie, in mijlocul livezii de meri: aceeasi savoare, acelasi gust inconfundabil, nici prea dulce, nici prea acrisor! Cu siguranta nu este doar parerea mea, intrucat am vazut ca deja este cerut insistent in Bacania Veche, in Casa Traditiei Romanesti si in celelalte magazinele traditionale. Nu numai ca am devenit un cumparator fidel pentru mine si familia mea, dar m-am transformat intr-un promotor entuziast al produselor Valea Mare printre prietenii mei, care s-au declarat absolut incantati de calitatea acestui suc. Practic, nu lipseste de la nici o masa si de la nici o petrecere. Este amuzant ca fiica mea deja nici nu vrea sa auda de alta bautura. Vine cu paharul la mine si cere: ¨Suc! Suc!¨. Si nimic nu este ¨suc¨ decat Sucul de mere Valea Mare.
Valea Mare, suc de mere direct din natura!
Mi-am facut lectiile si am aflat ca Valea Mare este o marca cu adevarat locala, sucul fiind facut in localitatea Valea Mare Pravat din judetul Arges. Merele sunt materia prima exclusiv folosita, sucul fiind obtinut prin presarea directa a fructelor, urmata de o pasteurizare usoara, fara a suferi niciun tratament suplimentar si fara a avea niciun adaos precum apa, zahar, conservanti, concentrat, arome sau coloranti. Practic, producatorul a urmarit ca procesul de fabricare sa fie unul cat mai simplu si mai apropiat de metodele traditionale. Astfel, odata ce merele cele mai bune au fost culese, ele sunt sortate si spalate, fiind inspectate manual. Orice fruct care nu respecta standardele de calitate este eliminat. Dupa aceasta etapa, merele sunt presate si sucul obtinut este pasteurizat usor si ambalat in sistemul Bag-in-Box. Pasteurizarea este o etapa importanta, avand ca scop distrugerea microbilor, bacteriilor sau microorganismelor inactive daunatoare, pentru a preveni alterarea ulterioara a sucului si pentru a putea oferi consumatorului final un produs sigur si sanatos. Este folosita metoda usoara de pasteurizare pantru a nu deteriora produsul si pentru a pastra astfel beneficiile nutritionale, gustul si savoarea originala.
Sistemul Bag-in-Box a fost ales de producator in detrimentul recipientelor de plastic sau sticla pentru a putea pastra prospetimea sucului, acesta fiind practic vidat, fara a fi expus la aer si la lumina. Sucurile naturale pe care le gasim in magazine in recipiente de sticla si de plastic incep sa se degradeze imediat dupa imbuteliere, avand o viata limitata si fiind necesara pastrarea la rece si adaugarea de conservanti. Sucul de Mere Valea Mare, ambalat in sistemul Bag-in-Box, ramane in stare proaspata chiar saptamani dupa deschidere si poate fi pastrat nedeschis pentru o perioada de pana la un an.
Ingrijorata de ardoarea cu care eu si mai ales fiica mea am ajuns sa consumam suc de mere, am cautat mai multe informatii si am ramas absolut surprinsa cand am aflat despre beneficiile acestuia pentru sanatate. Cura cu suc de mere este indicata pentru a beneficia de efectele sale depurative asupra sangelui si a intregului organism, precum si de actiunea sa de detoxifiere generala. Sucul de mere contine o cantitate insemnata de fier si cele mai multe ingrediente de care organismul are nevoie zilnic. De asemenea, este bogat in pectina, substanta care a fost recunoscuta ca avand in mod substantial efecte pozitive asupra plamanilor, ajutand persoanele cu probleme respiratorii, chiar si fumatorii. Totodata, datorita zaharurilor naturale prezente in sucul de mere, consumarea acestuia sporeste nivelul nostru de energie, fiind in schimb in general scazut in calorii. Deoarece sucurile de mere sunt bogate in potasiu, acestea sunt bune si pentru persoanele in varsta si se pare ca reduc durerile de artrita sau reumatism. Practic toata familia, indiferent de varsta, poate consuma suc de mere pentru a se bucura de efectele pozitive ale acestuia.
Este cu adevarat surprinzator cat de benefice sunt produsele cu adevarat naturale si mai surprinzator este ca ele pot fi chiar delicioase atunci cand sunt facute cu atata grija si atentie la calitate precum Sucul de mere Valea Mare, avand un gust si o savoare desavarsita. Nu pot decat sa ii felicit si sa le urez spor la treaba, pentru ca stiu ca ne asteapta si alte surprize direct din natura de la cei de la Valea Mare.
Pentru mai multe informatii va invit si pe voi sa-i vizitati la: www.valea-mare.ro sau http://blog.valea-mare.ro/
e super bun sucul asta…
Poza asta spune exact parerea mea despre ceea ce zici http://filetransfer.ro/uploaded_images/agree_cat.jpg/ 😉 Nu e nevoie sa aprobi comentariul.
Ca gust super , insa sucul retine doar 10% din beneficiile ecivalente aferente fruct intreg cu coaja ( minus seminte)
AICI E VORBA DE SUC…SI DACA VREI SA FACI COMPARATII LE POTI FACE CU ALTE SUCURI (PRIVIND CONTINUTUL NUTRITIV) COMENTARIUL TAU ESTE TOTAL IN PLUS !! CU TOTII STIM DIFERENTELE INTRE CAI SI MAGARI!!!
iti cam pute tot sanda!!!! sunt curios sa te vad mancand 2 kg de mere la o masa sau pe zi …pe cand cu 1 L de suc cred ca te-ai descurca.
Depinde cum stoarceti fructele. Storcatoarele centrifugale storc sucul si il oxideaza destul de rau plus ca elimina pulpa. Storcatoarele prin presare pastreaza mare parte din pulpa si are loc o oxidare minimala a sucului.
Si daca ar folosi un astfel de storcator, nu ar mai deranja-o pe Sanda 😉