Tratamentul cu gheata pentru ten a devenit tot mai popular in ultima vreme, fiind un ritual de ingrijire extrem de simplu care foloseste temperatura rece pentru redarea tineretii pielii si pentru inlaturarea celulelor de grasime sau a vinisoarelor sparte si dilatate.
I. Tratament cu gheata pentru ten: beneficii
1. Reda stralucirea pielii
Aplicate pe piele, cuburile de gheata ajuta la imbunatatirea circulatiei sangelui, ceea ce reda tenului o stralucire naturala.
2. Reduce petele
Gheata ajuta la reducerea inflamatiei pielii, a rosetii si a petelor. De asemenea, poti pune cateva cuburi de gheata si pe zonele afectate de acnee, timp de cateva secunde, in fiecare seara. Mai multe detalii la punctul 2.
3. Inlatura cearcanele
Amesteca suc de castraveti si apa de trandafiri si pune-le la inghetat. Foloseste cuburile de gheata rezultate drept tratament pentru cearcane.
4. Tonifica tenul
Tratamentul cu gheata pentru ten este poate cea mai ieftina metoda de a indeparta impuritatile de pe fata. Actioneaza ca un matifiant, care inchide porii, pentru a conferi o baza pentru machiaj ideala. In plus, gheata sprijina agentii antibacterieni sa intre in interiorul porilor, astfel ca tratamentele consmetice, cum este cazul cremelor de fata, pot actiona in profunzime.
5. Impiedica apartitia ridurilor
Gheata iti confera un aspect mai tanar si mai natural, prin imbunatatirea circulatiei. Un astfel de tratament previne si reduce ridurile.
II. Cum sa folosesti un astfel de tratament cu gheata?
Pentru cosuri
Aplica gheata pe zonele afectate de acnee si maseaza usor, apoi aplica tratamentul propriu zis, cat timp tenul e inca rece.
Nu este indicat sa tii gheata mai mult de 3 minute pe fata! In general, 2 minute este suficient.
Pentru celelalte tratamente
Poti aplica un tratament cu gheata pentru ten dimineata sau seara, in functie de preferinte, urmand acesti pasi:
1. Curata bine tenul.
2. Inveleste un cub sau doua de gheata intr-un material textil fin la atingere, de preferat din bumbac.
3. Cand gheata incepe sa se topeasca putin, adica materialul este umed, aplica-l pe fata.
4. Tine cuburile de gheata in diferite parti ale fetei, pentru 1-2 minute.
5. Efectueaza cateva miscari circulare la nivelul barbiei si liniei maxilarului, apoi mergi catre obraji, frunte si nas, iar la final acorda atentie deosebita zonei de sub ochi (miscari mai usoare).
6. Incheie tratamentul aplicand o crema de fata, un tonifiant sau orice alt tratament hranitor.
Ce alte lucruri ar mai trebuie sa stii despre acest tratament?
- Se poate face si fara material textil, dar este indicat sa porti manusi pentru ca nu poti tine gheata pentru mult timp cu mainile goale.
- Atentie! Daca folosesti aceasta metoda, nu aplica gheata imediat ce ai scos-o din frigider. Temperatura prea scazuta poate sparge vasele capilare. Asteapta cateva secunde, pana cand incepe sa se topeasca usor.
- Ambele metode, atat cea cu materila textil, cat si cea simpla, sunt la fel de eficiente!
- Daca simti ca iti ingheata fata si nu mai poti suporta, inlatur-o! Nu e bine sa exagerezi.
- Pentru beneficii sporite, poti sa adaugi in apa ce urmeaza a fi inghetata si suc de lamaie, ceai verde, suc de castravete, ceai de musetel s.a.
Tu ai incercat acest tratament? A dat roade?