Pentru a putea face tuturor provocarilor zilnice, corpul nostru are nevoie de un sistem imunitar puternic, care sa combata orice pericol ce ii ameninta sanatatea. In acest sens, o alimentatie cat mai echilibrata, odihna corespunzatoare si zilele active sunt cele mai importante aspecte de care trebuie tinut cont in vederea asigurarii necesarului de energie, nutrienti si vitamine care sa contribuie activ la buna functionare a tuturor functiilor din organism.
Dar ce facem atunci cand cursul zilelor aglomerate nu ne permite sa avem grija de aceste aspecte si corpul nostru nu primeste tot ceea ce are nevoie din alimentatie? Go Vita este raspunsul pentru toate deficientele alimentare sau carentele existente in organism.
Restabileste echilibrul organismului tau cu suplimentele Go Vita
Pilonii de baza, pe umerii carora sta mare parte din eficienta sistemului imunitar raman vitaminele, dintre care vitamina C se remarca cu desavarsire. Astfel ca, daca nu reusiti sa va asigurati aportul zilnic necesar doar din alimentatie, sau corpul dumneavoastra nu reuseste sa asimileze cu usurinta o cantitate optima, varianta de suplimente cu vitamina C de pe Go Vita ramane cea mai eficienta solutie de redare a nivelului corect al acestui nutrient de baza.
Ce functii indeplineste Vitamina C?
Prima si cea mai recunoscuta functie la nivel general este faptul ca vitamina C contribuie la cresterea gradului de protectie impotriva gripelor, racelilor si altor boli, prin intarirea sistemului imunitar. Acest lucru se datoreaza faptului ca este unul dintre cei mai puternici antioxidanti naturali.
Este un important element in procesele de metabolizare a proteinelor, a absorbtiei de fier, dar si un compus in vederea sintetizarii unor neuro-hormoni precum dopamina, adrenalina si noradrenalina.
Previne si contribuie la tratarea bolilor vasculare si reduce tensiunea arteriala prin combaterea nivelului de colesterol daunator din sange.
Stimuleaza productia de colagen, ceea ce are efecte vizibile in vindecarea si cicatrizarea ranilor si imbunatateste considerabil aspectul pielii pe termen lung. De asemenea, colagenul este o componenta importanta in ceea ce priveste structura oaselor, muchilor, ligamentelor, articulatiilor, vaselor de sange si a altor tesuturi de baza.
Imbunatateste functionarea a diverse functii esentiale precum vederea, capacitatea de memorie sau procesele de ardere calorica si crestere a masei musculare.
Cum depistam carentele de Vitamina C si la ce riscuri ne expunem?
Lipsa vitaminei C din organism, sau o cantitate prea redusa poate conduce la afectiuni precum: predispozitie pentru a dezvolta gripe si raceli severe, recurente; deteriorarea tesuturilor din organism; boli cardiovasculare; dezvoltarea bolilor autoimune; deficiente respiratorii, etc.
Printre cele mai intalnite semne care pot semnala un nivel de vitamina C sub minimul recomandat se regasesc: slabirea evidenta a tesuturilor exterioare (unghii si par fragile, piele uscata ce se vindeca greu de leziuni usoare); dureri inexplicabile ale muchilor si articulatiilor, pierderi bruste in greutate, stare de oboseala si slabiciune, apatie, afectiuni ale cavitatii bucale, sangerari nazale, sau chiar febra.
Odata constientizate aceste nereguli si dupa parcurgerea unui set de analize specifice care sa confirme carentele, se recomanda introducerea treptata a unor suplimente vitamina C de la Go Vita care sa compenseze lipsurile si readuca echilibrul.
Unde se gaseste in varianta naturala?
Totusi, suplimentarea dozelor, prin introducerea de vitamina C comprimate sau vitamina C capsule, nu ar trebui sa inlocuiasca o dieta echilibrata. De aceea, este important sa cunoastem sursele naturale ale vita C si sa profitam cat mai mult de ele. Cele mai considerabile doze se regasesc in fara indoiala in citrice. Portocalele, lamaile, grepfrutul nu trebuie sa lipseasca din alimentatia zilnica. Legumele si fructele verzi, fructele de padure, fructele tropicale, sau orice alte fructe si legume in stare naturala asigura necesarul zilnic de vit C. Supuse la preparare termica pierd o cantitate insemnata din beneficii.